Home / archiefcentraal / sv raalte hoopt op meer jonge deelnemers kaartmarathon

sv raalte hoopt op meer jonge deelnemers kaartmarathon

Er is wel een probleempje, de jongeren, oftewel twintigers en dertigers, laten het wat afweten, zo hebben Smeenk (58) en Burink (51) gemerkt afgelopen jaren. Dit in tegenstelling tot de ouderen (“De oudste van de ongeveer veertig klaverjassers en tien jokeraars is rond de 80 jaar”) die nog steeds graag mee kaarten. “Waarom er minder jongeren komen? Misschien dat die liever achter de computer zitten te gamen of zo. Je ziet ook steeds minder dat ouders met hun kinderen ’s avonds gezellig een potje gaan kaarten. Ze gaan op hun eigen kamer liever op de computer spelen. Misschien is dat niet meer tegen te houden, maar we gaan er wel ons best voor doen.”

Het tweetal, echte geboren en getogen SV Raalte-mannen, geeft dus de moed niet op. Op eigen initiatief is besloten om de twee organisatoren van de kaartmarathon, Wim Wessels en Albert Grotenhuis, een handje te helpen met de broodnodige publiciteit. Want behalve de gezelligheid is er een ander, belangrijk goed doel: “Als er geld overblijft dan gaat dat naar de vereniging. Afgelopen jaren konden we zo bijvoorbeeld een nieuwe tv en een geluidsinstallatie aanbieden.”

Wisselbokaal

Iedereen is dus welkom, mits enigszins op de hoogte van de regels van het klaverjassen (“Amsterdamse regels, roem op tafel”) en het jokeren (“Vooral vrouwen die meedoen”). Om 10.00 uur zaterdagmorgen wordt voor de eerste keer geschud, waarna het laatste potje dat voor 20.00 uur ’s avonds begonnen is, nog wordt uitgespeeld. Voor de beste deelnemers staat er een grote wisselbokaal te wachten. Die wordt definitief eigendom van een kaarter als die drie jaar achter elkaar wint of in totaal vijf keer. “Dat is nog nooit iemand gelukt. Het is trouwens vaak spannend. Staat er iemand halverwege de zaterdag bovenaan en let die op het einde even niet op, dan is het zo gebeurd. En wint alsnog een ander,” zo lacht Smeenk. Daarnaast zijn er flink wat andere prijzen te winnen zoals een groot vleespakket. “Bovendien is er overdag nog een grote verloting. En na afloop is het ’s avonds heel gezellig in de kantine, lekker nakaarten dus,” zo wil Burink nog even kwijt.

Biertje

De deelnamekosten bedragen 17,50 euro per persoon, inclusief warme maaltijd en broodmaaltijd, en opgeven kan tot zaterdagmorgen 14 januari (uiterlijk 9.30 uur) bij Wessels (06-51593331) of Grootenhuis (06-28548490). “Het liefst wat eerder, dat geeft ons de kans om extra speeltafels te plaatsen als dat nodig mocht zijn. Afgelopen jaren kwamen er ook kaarters uit bijvoorbeeld Wijhe. Niet-leden of oud-leden die misschien niet eens meer in Raalte wonen, dat is allemaal geen enkel probleem. Trouwens, ook Rohda-mensen zijn heel welkom. Of er tijdens het kaarten een biertje gedronken mag worden? Natuurlijk, dit is wel SV Raalte tenslotte.”

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.