steenmarter en vos zorgen voor kippenloze dorpen

Strijker haalt in zijn column de ontwikkelingen in Friesland en Drenthe aan. Daar zijn recent gebieden aangewezen waar op de vos mag worden gejaagd. Dat brengt veel bureaucratie met zich mee, maar dat nemen ze daar voor lief. De kippen en vogels moeten beschermd worden tegen deze roofdieren.

De hoogleraar vindt de ontwikkeling hoopvol. “Een volgende stap zou moeten zijn om ook de steenmarter van de lijst van beschermde dieren af te halen, zeker in de oostelijke helft van Nederland”, stelt hij. “Er zijn er, net als vossen, zo gruwelijk veel van, dat er geen enkele reden voor bescherming is.”

Ook steenmarters houden van weidevogels. Daarnaast zijn ze bewoners van het platteland zeer tot last, onder meer door het eten van pluimvee, maar ook autokabels worden niet gespaard. Niet meer beschermen dus, is het advis van professor Strijker.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.