spetterende en spannende playbackshow in marienheem

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/rcMi7DHi7-E”]

Onze jonge ster Dinte opende met het nummer ‘Around’ – ieder jaar doet deze dame een solonummer en ieder jaar is het weer genieten. Dit jaar was ze een stralende, lachende wervelwind. Geluid en beeld werden met vertrouwde kwaliteit verzorgd door Invincible Productions voor de gehele playbackshow. Een donker geschminkt trio bestaande uit Sam, Isa en Job, betrad als tweede act het podium met een exotisch ouder nummer: ‘the shoop shoop song’.

Dit nummer werd met verve gebracht. De zangeres op het podium leek sterk op de oorspronkelijke artieste! Twee zesjarige meisjes in prachtige kleuren sprongen en huppelden op ‘Mooiboy’. Fantastisch gedaan door Evy Kloosterman en Esther. ‘Don’t look down’ was de naam van het vierde nummer en was ook een goed advies anders miste je het optreden van Ruby en Emma die super op elkaar inspeelden. Als vijfde act waren zes meisjes die het nummer ‘Kisses & Dancin’’ brachten. Dewi Kruiper, Pleun, Jentl, Liz, Hanneke en Yael hadden een goed gesynchroniseerde dans (met hulp van Zoë en Jet) waar ieder goed aan bod kwam en ze brachten de jury ook bijna aan het dansen, in ieder geval voelde Eline Huis in ’t Veld de danskriebels maar ook Emiel Gerner en Willemien Alferink waren zeer te spreken over de act.

Na de pauze kwam een jongeman alleen op het podium: Jesse Veldhuis, met het nummer ‘Anders dan de rest’. Een cool optreden met een tof en ietwat springerig filmpje – anders en zeker erg leuk! Een echt jongensoptreden, vond de jury. Noa te Wierik, Noa Pronk en Meike waren glittergirls met golfjeshaar en toonden machtige moves: ze deden ‘The Power’, van Justin Bieber. Ze gooiden ook overtuigend met hartjesgebaren. Sanne Kogelman en Judith Overhein, die de show op het podium aan elkaar praatten, wilden ook golfjes in hun haar! Hierna volgde nog een meidentrio dat een nummer van Justin Bieber vertolkte, dit keer ‘Let me love you’. Niet omdat ze verliefd waren op Justin, wat Judith wel was. Britt te Wierik, Kyra en Tess Holtmaat brachten het nummer enthousiast en zeker ook geconcentreerd. Jelte en Stan maakten er een feestje van!, de heren Hulsman en Verwoolde zetten de zaal op zijn kop met ‘Het Vliegerlied’ en waren de eersten die het hele publiek los kregen.

Vijf mooie en stoere dames volgden met gestileerde gebaren en pittige danspassen die in playbacktaal duidelijk vertelden waar het op stond met Jennifer Lopez’ ‘Ain’t your mamma’. Jill, Emma, Jorien, Hanna en Kikki hadden één en een half keer geoefend maar het zag eruit als tien keer! Jurylid Emiel vond dat er geen genoeg Jennifer Lopez’s konden zijn dus vond het helemaal geweldig. Hekkensluiters waren Jense en Dennis, die een spannende remix van ‘The Lion Sleeps Tonight’ brachten met een papegaai, aapje, bewegende zebra, slangen (zelfs een slang als microfoon!), krokodil en natuurlijk leeuwen. Een supergoed uitgedachte waarin ze ook los gingen met een dikke housebeat en Emiel overtuigden met Dumpert-imitaties.

Een zeer verdiende aanmoedigingsprijs kregen de zesjarige Esther en Evy – we hopen nog veel van te zien in de toekomst! De derde prijs kreeg de jongenssoloact: Jesse Veldhuis. Tweede werden Jense en Dennis voor hun Lion-act en het zestal dames met Kisses&Dancin’ had met hun spetterende nummer de eerste prijs verdiend!

Bij de afdeling volwassenen werd het spits afgebeten door een vijftal jongedames waar horen en zien je verging, zo snel wisselden de nummers en scènes elkaar af. Danique Feenstra, Celine Kruiper, Linsey Oosterlaken, Lincy Jansen Holleboom en Lyan Bruggeman bouwden de spanning eerst grondig op met ‘Thriller’- er verdween een meisje dat weer terugkwam voor ‘Pineapple-pen’ met meisje twee, en toen raakte uw redactrice de tel kwijt. Axl Rose kwam hier langs met een gitarist voor ‘Sweet child o’ mine’, er was bijna ‘Pizza’, ‘YMCA’ kreeg publiek aan ’t bewegen, er werden boodschappen gedaan, er was een ijselijke gil, het Wilhelmus, ‘Can’t touch this’, een gitaarsolo en eindigen met ‘Thriller’ was wel passend.

Na dit spektakel kon het iets oudere publiek het hart ophalen aan de gouden oude ‘Vengabus’ met Simone van de Belt, Ilse te Wierik, Marieke Assendorp en Heleen Schrijver, geassisteerd vanuit de bus door Lola, Noa en Britt. Een heerlijk optreden om je weer jong bij te voelen. Nog jonger voelde uw redactrice zich bij het nummer daarna: eerst verschenen er beelden van Noorwegen en toen verschenen de blote voeten met mooi gelakte teennagels van Frizzle Sizzle ofwel Silvia Velderman, Tara en Dorien Lorkeers en Ilona Holtmaat. ‘Alles heeft een ritme’ en dat hadden deze dames zeker ook!

Op de eerste tonen sprong jurylid Eline op en bracht met veel overtuiging ‘Think’; een genot om te ervaren. Bij de laatste tonen voegde zij zich weer bij haar collega-juryleden. Zelf kreeg ze de aanmoedigingsprijs (Ja, Eline, we want more!), derde bij de volwassenen werd Tara&group, tweede prijs kreeg de groep van de Vengabus en de vijf jongedames met de Thrilleract gingen er met de eerste prijs vandoor.

Zoals ik zei: een spetterende show. Dit willen we in Mariënheem toch niet missen? Ook grote dank aan de vrijwilligers achter de bar en de coulissen!Gijs Koenjer deed een oproep voor nieuwe vrijwilligers, omdat de voetbalvereniging stopt met het organiseren van dit evenement. André Holtmaat sloot zich ook aan – en u?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.