savas verder als onderdeel van hera11

“We worden een nieuwe afdeling van de zwemvereniging. Die heeft nu al de afdelingen wedstrijd- en synchroonzwemmen. We zitten elkaar dus niet in het vaarwater, maar zijn een mooie aanvulling. Bovendien versterkt het straks veel grotere HERA ’11 de eigen positie als huurder van het zwembad richting Sportbedrijf Raalte.”

Afgelopen jaar is uitgebreid gesproken over de samenvoeging. Bij de zwemvereniging is naast het hoofdbestuur ook per afdeling een bestuur actief. Deze afdelingsbesturen zijn verantwoordelijk voor de eigen afdeling en leggen verantwoording af aan het algemene hoofdbestuur. Het nieuwe jaar gebeurt dat dus ook met SaVAS. Van de bestuursleden van HERA’11 afdeling SaVAS, Agnes van de Brink, Wendy Scholten, Aaltje van Putten en Stef Veldkamp, zal Agnes ook een hoofdbestuursfunctie krijgen bij HERA ’11.

Omdat het juridisch gezien om opheffing van een vereniging gaat, moet dat officieel gemeld worden. De noodzakelijke ‘Rekening & Verantwoording’ ligt daarom vanaf 15 januari twee maanden voor gerechtigden ter inzage. Daarvoor kan contact opgenomen worden met het afdelingssecretariaat (savas@hera11.nl). 

Vrijwilligers

Hoewel het aantal vrijwilligers bij SaVAS vrij stabiel is, bleek het afgelopen jaren wel steeds moeilijker te worden om nieuwe mensen te vinden voor vacante bestuursfuncties. “Daarin zijn wij als vereniging geen uitzondering. Vroeger was het echt makkelijker om jonge mensen te vinden als vrijwilliger of begeleider van onze leden. Die zijn nu te druk, werken op zaterdag of studeren elders”, zo weet Meijer die er zelf na 21 jaar bestuurslidmaatschap een punt achter zet.

De leden van SaVAS mogen om therapeutische of medische redenen zwemmen in het doelgroepenbad. Ook zijn er zwemlessen voor kinderen met een beperking. Voor hen biedt SaVAS de mogelijkheid om het officiële KNZB zwemdiploma A en B te halen. Voor de jongsten is er de ‘spettergroep’ waarbij kleine kinderen met een beperking toch al kennis kunnen maken met water. Daarbij zorgt de vereniging voor deskundige begeleiding.

SaVAS heeft al een lange geschiedenis als gehandicaptensportvereniging. In de beginjaren was de officiële naam ook GSV Raalte. Enkele jaren geleden werd nog het 50-jarig bestaan gevierd. In het verleden was het een omnivereniging met ook andere sporten zoals waterbasketbal, rolstoelvolleybal, judo en tafeltennis voor mensen met zowel aangeboren of door letsel opgelopen beperkingen. De huidige zwemafdeling die mogelijkheden biedt voor leden van 5 jaar tot ver in de 80 jaar is daarvan overgebleven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.