samenwerking poppodia ook goed voor sallandse bands

De huidige vier bestuursleden van Poppunt Overijssel, waaronder Endeman, stappen 18 december op en worden dan opgevolgd door vertegenwoordigers van de eerder genoemde vier popzalen. Endeman zelf, bekend als voorzitter van Pedro Pico Pop in Raalte, gaat dan als projectmedewerker aan de slag. “We zijn nu nog in Deventer gevestigd, maar straks dus in de vier grote steden van Overijssel. Onze mogelijkheden waren relatief beperkt, we zijn een kleine stichting, er ging best veel tijd zitten in allerlei administratieve rompslomp. Door de samenwerking met de poppodia met hun grotere menskracht moet dat veel sneller en makkelijker kunnen.”

Genoeg te doen om de popmuziek in Overijssel beter op de kaart te zetten. “Vaak zie je dat een bandje bijvoorbeeld actief en bekend is in Enschede, maar het lastig heeft om ook in Zwolle op te treden. Het is erg moeilijk om de volgende stappen te zetten: een eigen plaat opnemen en regionale en landelijke bekendheid krijgen. Wij hebben als Poppunt al flink wat ervaring, kennis en een groot netwerk in heel Overijssel. Plus een landelijk netwerk via Pop.nl. Daar komen nu dus de vier grote popzalen in Overijssel bij met al hun mogelijkheden. Volgens mij is dat de eerste keer dat zoiets opgezet wordt in Nederland.”

Zijn de vier Overijsselse poppodia dan geen concurrenten van elkaar? “Qua programmering misschien wel, maar niet wat betreft talentontwikkeling en educatie. Voor plaatsen zoals Raalte en Wijhe waar geen echt poppodium is, is dit ook veel beter. De vier grote zalen richtten zich vooral op lokaal talent in hun eigen stad, daar krijgen ze subsidie van de provincie voor, maar straks gaat het om talent uit de hele provincie. Dat is dus goed nieuws voor bandjes uit Salland bijvoorbeeld. Of er veel muzikaal talent is in Overijssel? Zeker, dat hebben we al gemerkt bij de Popprijs Overijssel bijvoorbeeld. Wel zie je een verschuiving van de gitaarbandjes naar dj’s en producers. Maar pop staat voor populaire muziek, dus die horen er zeker bij.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.