salland gaat voor siervuurwerk tijdens jaarwisseling

“Wij merken dat klanten steeds meer behoefte hebben aan cakeboxen”, vertelt Jordy van Gurp van Van Gurp BV in Wijhe. Bij de bouwmarkt wordt ook dit jaar weer vuurwerk verkocht onder de noemer Vuurwerk Wijhe. “Naast vuurwerk voor jongeren – denk aan shocks, grondbloemen, astronauten, etc. – verkopen wij het meeste siervuurwerk. Nog maar een kleine groep houdt van harde knallers.”

Bij Kruiper Tweewielers in Raalte zien ze eenzelfde ontwikkeling. “Grote cakes zijn de trend van het moment”, stellen Marcel en Caroline Kruiper. “Hierdoor heb je meerdere vuurwerkeffecten met elkaar verbonden. Dit geeft meer gewicht en mooiere effecten. Ook wij verkopen het meeste siervuurwerk.”

Verbod
Natuurlijk is het consumentenvuurwerk de afgelopen jaren vaak punt van discussie geweest. In zowel de Raalte als Olst-Wijhe heeft dat – met uitzondering van het Raalter centrum – nog niet tot een verbod geleid. Voor de verkooppunten maar goed ook. “Want dat zou betekenen dat we in de winter op zoek moeten naar een andere invulling van een rustige periode”, aldus Kruiper.

Bij Van Gurp geloven ze niet in een verbod op vuurwerk. “Wel geloven wij in een veilig Oud en Nieuw. Hiervoor zijn wij onderdeel van de organisatie Vuurwerkcheck. Samen met collega’s zijn wij druk bezig om mensen bewuster te maken van veilig afsteken en illegaal vuurwerk ons feest niet te laten bederven.”

Bewustwording
Van Gurp doet dit door samen te werken met overheid en belangrijke instanties, landelijke voorlichting door BN’ers en kennisdeling met vakgenoten. “We staan voor de traditie en zijn tegen overlast en letsel. Daarnaast geeft ons personeel natuurlijk altijd erkend advies, als jarenlange verkoopspecialist.”

Ook bij Kruiper doet men veel aan bewustwording. Ook zij zijn aangesloten bij Vuurwerkcheck. “Dit houdt in dat onze medewerkers een diploma halen om goede voorlichting te geven over het veilig afsteken en opruimen van vuurwerk.”

Kruiper koopt het vuurwerk bij een leverancier die voldoet aan alle wettelijke eisen. “Op al het vuurwerk zelf staan instructies over hoe je het moet afsteken. Op de tassen die we meegeven staan tips en waarschuwingen en in de folder staan deze ook.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.