rivm sporten op kunstgras met rubberkorrels niet gevaarlijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu startte het onderzoek nadat in tv-programma ZEMBLA eerdere onderzoeken naar de korrels werden betwist. Het zorgde voor veel ophef binnen de voetbalwereld en daarbuiten.

Verwaarloosbaar
De experts van het RIVM hebben vervolgens honderd kunstgrasvelden onderzocht. Daaruit bleek dat het rubbergranulaat wel degelijk kankerverwekkende stoffen bevat, maar dat deze in dusdanig beperkte mate vrij komen tijdens het sporten dat het zou gaan om een ‘verwaarloosbaar’ risico op kanker.

Wel pleit het RIVM voor strengere normen rondom kunstgrasvelden. Deze zouden de huidige zorgen kunnen wegnemen, denken de onderzoekers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.