rick maria met een boerka

Albert Heijn is zich van geen kwaad bewust. Door de stol ‘feeststol’ te noemen, kunnen ze het ding ook buiten de kerstdagen verkopen. En ook de publieke omroep gaf aan het woord ‘kerst’ niet te willen afschaffen. De promo is gewoon bedoeld voor de hele decembermaand. Ik geloof er allemaal geen barst van. Ik denk dat het woord ‘kerst’ wel degelijk bewust gemeden wordt om meer culturen aan te spreken. De vraag is of dat erg is.

Kerststol of feeststol, er zit ongetwijfeld hetzelfde stuk brood met spijs en rozijnen in de doos. Dus who cares? En het maakt het echt uit of iemand je fijne feestdagen, fijne kerstdagen of een fijne decembermaand wenst? Mensen die zich daar druk over maken, zien problemen die er helemaal niet zijn. Heeft Geert Wilders zich er trouwens al mee bemoeid? Ik voel iets aankomen over de islamisering van ons kerstfeest. Henk en Ingrid willen geen feeststol, die lusten alleen de kerststol.

Er zijn natuurlijk wel grenzen aan het aanpassen van Kerst. Als Maria in de kerststal straks een boerka aan heeft, vind ik persoonlijk dat we te ver zijn gegaan. Maar als Intratuin volgend jaar eindejaarssparren verkoopt in plaats van kerstbomen, slaap ik daar geen nacht minder om.

Laten we afspreken om ons volgend jaar met ons allen wat minder druk te maken. Om niet zoveel naar een ander te kijken en te wijzen, maar gewoon te genieten. Gelukkig nieuwjaar!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.