rick de bezorger wenst u fijne feestdagen

In mijn tienerjaren heb ik jarenlang, week in week uit, lopen ploeteren om folders te bezorgen. Nou ja, ik…, wij eigenlijk. Want mijn moeder vouwde de folders altijd in elkaar. Vroeger zaten ze namelijk nog niet in een plastic zakje. En met wij bedoel ik naast mijn moeder ook mijn vriendje Mattijs. Die hielp vaak mee. Dan konden we immers eerder voetballen.

In mijn herinnering verdiende ik er zo’n vijf gulden per week mee. Ik spaarde voor een grote televisie van Grundig, met een kont erachter, en een videorecorder met showview-opnamefunctie. Omdat ik in de zomer nog een extra baantje als komkommerplukker erbij nam, had ik na een paar jaar mijn doel bereikt. Dolgelukkig stond ik met mijn vader bij Scheer & Foppen mijn zuurverdiende geld uit te geven.

De bezorgers die ik nu steeds aan de deur krijg, sparen vast niet voor een Grundig met kont. Maar als oud-collega weet ik als geen ander wat ze hebben moeten doorstaan. Daarom kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om de deur in hun gezicht dicht te slaan en geef ik ze toch maar gewoon twee euro. Met jaloezie kijk ik ze vervolgens na hoe ze overal aanbellen. Zij wel.

Als ik vroeger in december ook gewoon langs de deuren was gegaan om mijn folders, vergezeld van een kerstgroet, persoonlijk aan de mensen te overhandigen, had ik genoeg geld opgehaald en hadden we niet jarenlang hoeven ploeteren met die folders. Het is misschien zo’n vijfentwintig jaar te laat, maar bij deze wil ik zowel Mattijs als mijn moeder alsnog mijn excuses maken.

Rick Evers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.