raalte wordt strenger dikke berthas verboden

Carbid schieten is een mooie traditie in de gemeente Raalte maar het moet wel veilig gebeuren, zo stelt de gemeente. “We vragen daarom extra aandacht voor de regels die hiervoor gelden.”

Het schieten mag van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. En je mag niet schieten binnen de bebouwde kom of op openbare wegen. In plaats van melkbusdeksels moet worden geschoten met voetballen.

Dikke Bertha’s
De bussen mogen niet groter zijn dan 50 liter. Schieten met grote buizen, bijgenaamd ‘Dikke Bertha’s’ en giertanks, is verboden. En was in voorgaande jaren ook al verboden.

Burgemeester Martijn Dadema: “Onze regels zijn niet veranderd, maar de Dikke Bertha’s werden meestal oogluikend toegestaan. Nu gaan we daar strenger op toezien, want het werd soms te gevaarlijk.”

Dwangsom
Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen wordt op oudejaarsdag in de gemeente Raalte extra gecontroleerd op carbidschieten. Daarbij trekken toezichthouders van de gemeente samen op met de politie. Bij een overtreding kan een last onder dwangsom worden gegeven die kan oplopen tot maximaal 6000 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.