Home / archiefcentraal / raalte kan basistarief afvalstoffenheffing in 2017 verlagen

raalte kan basistarief afvalstoffenheffing in 2017 verlagen

Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 1 december van dit jaar kwam de ROVA-begroting voor 2017 aan de orde. Het blijkt dat er een structureel positief resultaat is op uitvoering van de publieke taken van 6 euro per aansluiting. 

5 euro minder
ROVA heeft voorgesteld dat resultaat bijna volledig door te berekenen naar de inwoners van de gemeente met een directe tarievenverlaging van 5 euro per aansluiting en reservering van 1 euro per aansluiting voor infrastructurele werken. De aandeelhouders hebben hiermee ingestemd.

Voorgesteld wordt het basistarief afvalstoffenheffing voor 2017 te verlagen van 80,40 euro naar 75,36 euro. Hiervoor moet de Verordening Afvalstoffenheffing worden aangepast. Het college legt dit voor aan de raad.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.