raalte introduceert alternatief regiotaxi voor wmo inwoners

Service Vervoer Raalte lijkt op het systeem van de Regiotaxi. Inwoners met een Wmo-pas met recht op vervoer, ontvangen in week 51 een nieuwe taxipas en begeleidende informatie. Reizigers in bezit van deze pas kunnen contact opnemen met een van de partijen die aangesloten is bij Service Vervoer Raalte. TCR Raalte is de eerste partij die bij Service Vervoer Raalte is aangesloten. Wethouder Gosse Hiemstra: “Ik ben blij dat TCR als lokale vervoerder de uitdaging aangaat om Wmo vervoer van hoge kwaliteit te leveren.” Marc Roescher, directeur TCR Vervoer: “Wij zijn zeer verheugd weer als WMO vervoerder te mogen optreden voor de gemeente Raalte.” TCR Raalte is te bereiken op: 0900-8884(lokaal tarief). Reizigers kunnen ook online reserveren via staging2.svr.tcr.nl.

Eigen bijdrage
Voor Service Vervoer Raalte geldt, net als bij de Regiotaxi, een eigen bijdrage. Gebruikers van de pas hoeven deze bijdrage niet meer in de taxi te betalen. De klant geeft hiervoor een machtiging af. Dit is veiliger voor de reiziger en de taxichauffeur. De eigen bijdrage komt overeen met de kosten voor openbaar vervoer. Het nieuwe systeem is niet duurder dan het huidige.

Andere vervoerders
Aan Service Vervoer Raalte kunnen meerdere vervoersbedrijven meedoen, zodat de klant keuze heeft uit meerdere vervoerders. Op dit moment heeft de gemeente alleen een contract met TCR Raalte. De gemeente Raalte nodigt andere vervoerders om ook deel te nemen. Informatie hierover is te verkrijgen bij de beleidsmedewerker Wmo van de gemeente Raalte,

Vragen?
De medewerkers van het Sociaal Loket zijn voor vragen telefonisch bereikbaar, iedere werkdag van 09.00 – 12.00 uur via telefoonnummer (0572) 347799. Per e-mail zijn zij bereikbaar via wmo@raalte.nl. De balie van het Sociaal Loket is geopend iedere maandag-, woensdag en vrijdagochtend van 09.00 – 12.00 uur. U kunt hier zonder afspraak terecht.

Tot slot kunt u deze informatie terugvinden op de website van de gemeente Raalte via staging2.raalte.nl/service-vervoer-raalte.

Service Vervoer Raalte lijkt op het systeem van de Regiotaxi. Inwoners met een Wmo-pas met recht op vervoer, ontvangen in week 51 een nieuwe taxipas en begeleidende informatie. Reizigers in bezit van deze pas kunnen contact opnemen met een van de partijen die aangesloten is bij Service Vervoer Raalte. TCR Raalte is de eerste partij die bij Service Vervoer Raalte is aangesloten. Wethouder Gosse Hiemstra: “Ik ben blij dat TCR als lokale vervoerder de uitdaging aangaat om Wmo vervoer van hoge kwaliteit te leveren.” Marc Roescher, directeur TCR Vervoer: “Wij zijn zeer verheugd weer als WMO vervoerder te mogen optreden voor de gemeente Raalte.”  TCR Raalte is te bereiken op: 0900-8884(lokaal tarief). Reizigers kunnen ook online reserveren via staging2.svr.tcr.nl.

 

Eigen bijdrage

Voor Service Vervoer Raalte geldt, net als bij de Regiotaxi, een eigen bijdrage. Gebruikers van de pas hoeven deze bijdrage niet meer in de taxi te betalen. De klant geeft hiervoor een machtiging af. Dit is veiliger voor de reiziger en de taxichauffeur. De eigen bijdrage komt overeen met de kosten voor openbaar vervoer. Het nieuwe systeem is niet duurder dan het huidige.

 

Andere vervoerders

Aan Service Vervoer Raalte kunnen meerdere vervoersbedrijven meedoen, zodat de klant keuze heeft uit meerdere vervoerders. Op dit moment heeft de gemeente  alleen een contract met TCR Raalte. De gemeente Raalte nodigt andere vervoerders om ook deel te nemen. Informatie hierover is te verkrijgen bij de beleidsmedewerker Wmo van de gemeente Raalte,

 

Vragen?

Wij kunnen ons ook voorstellen dat klanten vragen hebben, wij willen deze vragen graag beantwoorden. De medewerkers van het Sociaal Loket zijn voor deze vragen telefonisch bereikbaar zijn iedere werkdag van 09.00 – 12.00 uur via telefoonnummer (0572) 347799. Per e-mail zijn zij bereikbaar via wmo@raalte.nl. De balie van het Sociaal Loket is geopend iedere maandag-, woensdag en vrijdagochtend van 09.00 – 12.00 uur. U kunt hier zonder afspraak terecht.

Tot slot kunt u deze informatie terugvinden op de website van de gemeente Raalte via staging2.raalte.nl/service-vervoer-raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.