provinciaal geld voor zorggroep raalte en het zand

Met het subsidieprogramma Natuur en Samenleving wil Overijssel natuur en inwoners dichter bij elkaar brengen. Het programma is onderverdeeld in de thema’s Kinderen en Natuur, Groen in de Stad, Zorg en Groen en Werk en Groen.

Hester Maij, gedeputeerde natuur, over de aanvragen: “Natuur leeft echt onder inwoners van Overijssel. Dat blijkt uit het aantal ingediende projectvoorstellen. En de hoge kwaliteit van de aanvragen laat zien hoeveel kennis en ervaring er onder inwoners en instellingen is. Ik ben steeds weer aangenaam verrast wanneer ik zie hoe inwoners hun omgeving graag zelf groener willen maken, daar allerlei ideeën voor hebben en er goed onderbouwde plannen voor maken.”

De variatie aan projectvoorstellen is groot. Binnen de categorie Kinderen en Natuur zijn er initiatieven voor vergroening van scholen/kinderopvang, een natuurlijker inrichting van kinderboerderijen en projecten met een sterk educatief karakter. Bij Groen in de Stad gaat het onder andere om groene daken, vergroening van bedrijventerreinen en een natuurlijker inrichting van stadsranden.

Voor het thema Zorg en Groen bleek boven verwachting veel belangstelling te bestaan. Het gaat daarbij om aanvragen van zorginstellingen, zorgboerderijen, gezinshuizen en belevingstuinen. Voor het thema Werk en Groen voldeed slechts een aanvraag aan de criteria.

Vanwege het grote aantal aanvragen van hoge kwaliteit heeft de provincie besloten het beschikbare subsidiebudget van €410.000 te verhogen met €160.000.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.