poll sigaretten in winkels overal uit het zicht

Er zouden vanuit de tabaksindustrie maatregelen zouden worden genomen, maar dat duurt van Rijn allemaal veel te lang. Het is tijd voor actie, vindt hij. De organisatie van tabaks- en gemakszaken, NSO, kwam met het plan om vanaf 2020 geen gevelreclame meer te tonen. Een volledig uitstalverbod ziet de organisatie niet zitten. De tankstations zouden over twee jaar met een gedeeltelijk uitstalverbod willen komen, maar ook dat duurt Van Rijn te lang.

Bij sommige supermarkten wordt al wel gewerkt aan het uitstalverbod en zijn sigaretten al niet meer te zien.

Het gaat de staatssecretaris vooral om het ontmoedigen van jongeren. Met dit uitstalverbod zou dat volgens hem moeten lukken. Eerder werden al Europese maatregelen van kracht om roken te ontmoedigen; zo zijn op pakjes afschrikwekkende plaatjes gekomen om roken tegen te gaan.

De poll van deze week: ‘Sigaretten moeten in winkels overal uit het zicht!’
[poll id=152]

Vogelgriep
Vorige week stond de poll in het teken van de vogelgriep. De stelling luidde: ‘Ik maak me ernstig zorgen over de vogelgriep’. De meningen liepen nogal uiteen.

‘Ik maak me ernstig zorgen over de vogelgriep’
Eens: 49,3%
Oneens: 50,7%

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.