pensionado stuuk maar door

Ik bekeek het met argusogen en in mijn hoofd klonk maar een zin: het moet eerst erger worden voor het beter wordt. Aan deze zin hield ik mij vast. Ik zag het erger worden, overal wit gruis, overal witte voetstappen, overal stof…..het werd er niet beter op.

De stukadoor was een vrolijke man met hart voor zijn vak. Hij vond het nog steeds leuk werk en ik kon maar niet bedenken wat er nou zo leuk aan is om totaal wit te worden iedere dag. Om iedere dag te staan werken in een vochtige atmosfeer, om boven je hoofd smurrie aan te brengen, om zware teilen te dragen.

De muren werden steeds gladder en de stukadoor bleef vrolijk. Ik werd daarentegen steeds chagrijniger. Het witsel kwam zelfs op de bovenverdieping, meegenomen door de schoenen.

Toen de klus geklaard was, moesten de ramen en deuren openstaan. Zo kon het vocht eruit. Wat woonden wij nu in een koud, kil, kaal huis. Het was buiten 5 graden, het was binnen 10 graden, je zou er ziek van worden. Tot overmaat van ramp, moest het hele, maar dan ook het hele huis schoongemaakt worden.

Maar het leed is nog niet geleden, de schilders komen nog en die kunnen er ook wat van. Wanneer wordt het beter?

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.