pensionado boom versieren tiereliereliere

Op de zolder staan kratten met diverse versieringen uit de vorige eeuw. Ballen in modekleuren, raamdecoraties uit vervlogen tijden en allerlei snoeren lampjes in een grote knoop. Moeten die wirwarsnoeren nog uit de war gehaald worden? Dat is geen werkje voor mij, maar voor mijn lief. Hij heeft geduld en geeft niet snel op. Ik ga mijn tijd daar niet meer aan spenderen, ik zou gewoon een paar nieuwe snoeren kopen, ze zijn immers te vinden voor weinig.

Natuurlijk moet er een echte boom gekocht worden. Eentje, die in de auto past. Eentje, die niet guurt. Eentje, die een mooie vorm heeft. Eentje met kluit. Vooral eentje, die niet prikt als je hem naar binnen draagt! Tja, zoveel wensen, zoek dat dan maar eens uit! In het dorp zijn genoeg adresjes, waar ze bomen verkopen. Die mensen zien door het bos de bomen echt wel. Ik niet, dus.

Als de juiste boom in de emmer staat en de lichtjes erin hangen, kan het versieren beginnen. Voor welke kleur gaan we dit jaar? Ouderwets zilver, bruin, oranje, rood, zwart of worden het toch houten figuren? Klingelende klokjes, roestige slingers, oubollige paddenstoelen, keus genoeg! Er is veel te veel, want de boom wordt ieder jaar kleiner……..

Als de boom versierd is, kan het genieten beginnen. Meteen ’s morgens de lampjes aan om het donker te omarmen. De lekkere sparrenlucht opsnuiven, als je beneden komt. Dennenshampoo is er niets bij. Och, het is net als vorig jaar. Als de feestdagen voorbij zijn, ben je blij dat die sta-in-de-weg weer opgeruimd wordt.

Gewoon weer gewoon, daar is niets mis mee.

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.