past uw zorgverzekering nog bij u

  1. De premie: bijna alle zorgverzekeraars hebben hun premie voor 2017 verhoogd. Daarom is  het verstandig om naar de premie van uw huidige zorgverzekering te kijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat het pakket dat u heeft in 2017 een stuk duurder is dan nu het geval is.
  2. Het pakket: u kunt ook kijken of uw pakket nog wel bij u past. Heeft u bijvoorbeeld een wat minder uitgebreid pakket, maar verwacht u in 2017 veel zorg nodig te hebben (bijvoorbeeld fysiotherapie)? Dan kunt u overwegen om een hogere aanvullende verzekering af te sluiten. En andersom kan dat natuurlijk ook als u verwacht minder zorg nodig te hebben.
  3. Zorgverleners: veel zorgverzekeraars werken met contracten. Ze maken afspraken met zorgverleners, zodat u daar voor zorg uit de basisverzekering terecht kunt zonder dat u bij hoeft te betalen (afgezien van het eigen risico en de eigen bijdrage). Het is verstandig om elk jaar te bekijken of uw zorgverzekeraar nog steeds een contract heeft met de zorgverlener van uw keuze. En wat ook belangrijk is om te weten; hoeveel vergoedt uw zorgverzekeraar als een zorgverlener niet gecontracteerd is?­ Deze ‘maximumtarieven’ verschillen namelijk per zorgverzekeraar. Waar de één maximaal 70% van het gemiddelde gecontracteerde tarief vergoedt bij niet-gecontracteerde zorg, kan dit bij een ander 90% zijn.

Als laatste tip herinneren we u er graag aan dat u op tijd moet kijken naar uw zorgverzekering. Als u zich vóór 1 januari aanmeldt bij een nieuwe zorgverzekeraar, dan zeggen zij uw huidige zorgverzekering op. En lopende machtigingen worden altijd overgenomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.