opleiding dierverzorging in raalte weer beste van nederland

Dat blijkt uit de Keuzegids MBO-studies 2017 die vandaag is verschenen. In de keuzegids staat per vakgebied een uitgebreid overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen mbo-scholen in Nederland.

Als onderwijsinstelling steeg Landstede van de vijftiende naar de elfde plaats. Maar er werd ook gekeken naar de individuele opleidingen. Elf opleidingen van Landstede MBO in de gehele regio behoren tot de top in hun categorie. Dat waren er vorig jaar nog acht.

Dierverzorging
De opleiding Dierverzorging bij Landstede MBO in Raalte scoort dit jaar maar liefst 83 punten (vorig jaar 78) en staat landelijk op nummer één, vóór AOC Oost en het Groenhorst College met respectievelijk 68 en 65 punten.

Landstede Dierverzorging Raalte werd op alle punten zeer positief beoordeeld door de studenten. Er haken maar weinig studenten af, en het percentage studenten dat na vier jaar een diploma haalt is hoog in vergelijking met de andere opleidingen in de categorie.

Topopleiding
De opleidingen Veehouderij en Loonwerk haalden ook ruimschoots het aantal punten om als topopleiding te worden aangemerkt. Zij stegen van een dertiende naar de eerste plaats op de ranglijst in het vakgebied.

De Keuzegids MBO-studies 2017 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.