opinie waarom stem je eigenlijk op een officiele racist

Door Harrie Kiekebosch

Op afstand keken deze Canadezen nog steeds naar ons land als gidsland. Vrijheid op van alles. “Maar hoe zit dat met Wilders?”, wilden ze weten. Leg ze dan maar eens uit dat deze sinds kort officieel benoemde racist de grootste partij van Nederland lijkt te worden.

Dat Wilders een racist is, is nog daar aan toe. Al die mensen die op een racist stemmen, dat is eigenlijk veel kwalijker. In Canada hebben ze ‘s lands leider Trudeau, die te maken heeft met burgers die smeken om meer vluchtelingen. Tijdens inzamelingsacties kregen ze zoveel goederen toegeschoven, daar hoorden veel meer vluchtelingen bij dan voorzien.

Oké, Canada heeft dubbel zo veel inwoners als Nederland en daar van Oost nar West vliegen is verder dan van Oost naar Nederland, dus ruimte hebben ze wel. Maar dat land is op andere vlakken ons gidslandje ook aan het voorbij steken.

Zo hadden we het over canabis. Natuurlijk waren ze ook even in Amsterdam geweest. Naast de respectloze raamprostitutie, was ze de walm van wiet ook opgevallen. Ik heb ze uitgelegd over ons coffeeshopbeleid. Dat zo’n café wiet niet mag kopen, maar wel verkopen. Het is dan nog wel even zoeken naar precies de juiste vertaling voor gedogen. Je zit zo maar op ‘toestaan’, maar dat is het net niet. We staan het namelijk niet toe, we doen net of we het niet zien.

Net doen of we het niet zien. Dat is precies waarom Wilders zo groot aan het worden.

– Het energieprobleem? Er is helemaal geen energieprobleem. De technieken om zon en wind te gebruiken (via elektrolyse) zijn er al lang. Maar de politiek wil niet.

– Het drugsprobleem? Alle onderzoeken wijzen uit dat vrijgeven de bijhorende problemen niet vergroot (zie ook drank), maar dat de politiecapaciteit aanzienlijk omlaag kan. Maar de politiek wil niet. Zelfs als een VVD-congres voor legalisering is, brengt Rutte een ander verhaal naar buiten.

– Het regeltjesprobleem? De meesten van ons hebben zich wel eens groen en geel geërgerd aan die ambtenaar die op zijn strepen ging staan. Luisteren naar de burger? Een wassen neus.

Tja, en als je met z’n allen niet luistert naar de burger, als je hem niet serieus neemt, als je niet het goede gesprek voert, dan keert ie zich af. Dan wordt ie boos. Dan stemt ie tegen. Ook al is die tegenpartij een eenling die sinds deze week wettelijk het predicaat racist meedraagt

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.