onredelijke behandeling bij aanleg glasvezel

Het buitengebied van Salland-Zuid krijgt glasvezel. 96 % van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied kreeg een standaard aanbod voor glasvezelaansluiting met een vastrechtvergoeding van 9,95 euro per maand en daarboven een abonnement naar keuze. Blijkbaar een aantrekkelijk aanbod gezien het hoge aantal inschrijvingen. Van de 2800 adressen in de gemeenten Raalte, Deventer en Olst-Wijhe heeft 64 % zich aangemeld voor een abonnement. De rest van de adressen binnen deze 96 % kan een gratis glasvezelaansluiting krijgen tot in de meterkast. Iedereen blij zou je denken, maar daar denken ze in Averlo even wat anders over.

De resterende 4 % van de adressen zijn de zogenaamde onrendabele adressen. Zij kunnen pas meedoen als ze een eigen bijdrage betalen van, afhankelijk van de situatie, enkele duizenden euro’s. Niet onrendabel, omdat ze te ver van de openbare weg af liggen, maar onrendabel omdat ze de pech hebben te ver van de route af te liggen waar aannemer Cif de glasvezelkabel graaft.  

“Volledige willekeur dus. Je hebt geluk als je bij de 96 % van de adressen hoort en anders gewoon pech. Dat voelt niet alleen onredelijk, dat is het ook. Toegegeven dat de eigen bijdrage in sommige gevallen verlaagd  kan worden door eigen graafwerkzaamheden of door een dubbele aansluiting te nemen, een zogenaamde maatwerkoplossing.  Dan nog blijft het meten met  twee maten”, aldus G. Kolkman uit Averlo. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.