olst wijhe stopt opvang statushouders in school elshof

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe heeft dit dinsdag besloten. Donderdagavond 8 december had de gemeente dit voornemen al uitgesproken tijdens een informatieavond op de Elshof.

Die avond zijn ook de uitkomsten van de evaluatie van de tijdelijke opvang van statushouders in de school op de Elshof besproken met de inwoners van de Elshof. Deze uitkomsten staan op staging2.olst-wijhe.nl/statushouderselshof.

Wethouder Marcel Blind licht een aantal overwegingen toe: “Toen we startten met deze opvanglocatie, was er sprake van een urgente situatie. Inmiddels is de instroom van statushouders sterk verminderd evenals de taakstelling voor 2017 van het aantal te huisvesten statushouders in reguliere woningen.”

Omwonenden
Hij vervolgt: “Een belangrijke aanbeveling uit de evaluatie is om veel meer tijd te steken in de voorbereiding van de tijdelijke opvang van statushouders en daarbij omwonenden en vrijwilligers in een vroeg stadium te betrekken. Tijdens het verblijf zelf is een stevige professionele begeleiding op de locatie noodzakelijk. Dat betekent dat de opvang niet meer budgettair neutraal kan plaatsvinden.”

Verkoop
De gemeente is daarnaast bezig om de bestemming van de voormalige basisschool te wijzigen, om het pand vervolgens te verkopen. “Deze procedure liep al voordat de school een opvanglocatie werd. Hiermee wordt de verkoop van het pand voor een andere bestemming mogelijk. Ik verwacht dat deze procedure in het eerste halfjaar van 2017 kan worden afgerond. Er bestaat belangstelling voor de koop van het pand.”

Op dit moment wonen nog enkele statushouders in de school in afwachting van een eigen woning.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.