Home / archiefcentraal / nieuw vervoersmiddel voor wijkteams dalfsen en nieuwleusen

nieuw vervoersmiddel voor wijkteams dalfsen en nieuwleusen

In de bak van de fiets kan van alles worden vervoerd: de bosmaaier, klein werktuig, scheppen, schoffels, hark en bezems. Mark Pannen, werkzaam bij wijkteam Dalfsen via Stichting Dalfsen Werkt: “Ik ben heel erg blij met de bakfiets, je kunt met de fiets makkelijk en snel overal komen!”

Ook Gerrit Kappert, werkzaam via Dalfsen Werkt in wijkteam Nieuwleusen, is blij met de bakfiets. Door Gerrit is het idee eigenlijk ontstaan om de bakfietsen aan te schaffen. Eerder gebruikte hij zijn eigen fiets met een karretje erachter. “Dat hoeft nu niet meer, ik kan nu deze bakfiets mooi gebruiken!” aldus Gerrit.

Duurzaam
Dalfsen loopt graag voorop als het gaat om duurzame en sociale maatregelen. Volgend jaar wordt de Gemeentewerf in Dalfsen bijvoorbeeld helemaal energieneutraal gemaakt, inclusief zonnepanelen op het dak. Dieselvoertuigen van de gemeente rijden tegenwoordig op het schonere en stillere GTL-diesel. Allemaal maatregelen die goed passen bij de duurzame ambitie van de gemeente Dalfsen om in 2025 CO2-neutraal te zijn.

Stichting Dalfsen Werkt
Gemeente Dalfsen geeft lokale uitvoering aan de Wet sociale werkvoorziening en de Participatiewet. Daarvoor is Stichting Dalfsen Werkt opgericht. Vanuit de stichting is een aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam voor de wijkteams. Deze groep van medewerkers houdt zich voornamelijk bezig met groenonderhoud aan de plantsoenen.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.