Home / archiefcentraal / natuurbericht ook als er niks te doen is in de natuur is er wel wat te doen

natuurbericht ook als er niks te doen is in de natuur is er wel wat te doen

Sjaak Bruggeman: “Wanneer ik na de afslag een heuveltje genomen heb, verandert het landschap gaandeweg. Een groot gemaal is hier het verschil tussen droge en natte voeten. Links landbouw en rechts natuur. 

 

Enorme aantallen ganzen foerageren vooral op het grasland en roepen vanwege de landbouwschade in toenemende mate weerstand op. Een kleine zilverreiger laat zich mooi zien tegen het riet. Bomen langs het oude klinkerweggetje zijn geblest en dan zie ik een smelleken voor me langs schieten. Het smelleken is de kleinste valkensoort en komt uit het hoge noorden om hier te overwinteren. 

In de verte hangen donkere wolken verpakt in een mooie regenboog. Het baasje met zijn loslopende hond ziet de bui al hangen en keert snel huiswaarts. Als ik de stressgeluiden van een kat hoor weet ik wel wie de boosdoeners zijn….

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.