naborrel sessies olst in transitie deze week in volle gang

De Naborrels borduren voort op het ‘Olst Borrelt’ evenement met Freek de Jonge, eind oktober. Op basis van het enthousiasme van de 120 deelnemers aan die avond, wil Olst in Transitie tijdens de reeks Naborrel-sessies themagewijs ideeën worden uitwerken naar concrete projecten en andere activiteiten. Iedereen is welkom om deel te nemen, ook als je nog niet bij Olst Borrelt aanwezig kon zijn.

Vaste opzet, wisselend thema
De avond hebben een vaste opzet maar gaan telkens over een ander thema. Voor wie nog onbekend is met het werk van Olst in Transitie, start de avond met een korte introductie. Die wordt meteen in het kader van het thema van de avond geplaatst. Op de 13e is dat consuminderen, ont-spullen, ruilen, delen, hergebruik en reparatie, en hoe dat alles zou passen in een lokaal sterkere economie. Op de 15e gaat het over ideeën en projecten om Olst van eigen, duurzaam opgewekte energie te voorzien. Ook wordt daar gekeken naar wat dat betekent voor energie-intensieve sectoren als nieuwbouw en renovatie. Op 19 december staat lokale voedselvoorziening centraal. Rond dat thema lopen al meerdere initiatieven in het dorp, en Olst in Transitie wil die graag bij elkaar brengen, onderling afstemmen en waar nodig ondersteunen. Ook zijn er nieuwe ideeën die op de 19e omgesmeed kunnen worden tot concrete actieplannen.

De Naborrels op 13 en 15 december vinden plaats in de ruimte boven de bibliotheek in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 te Olst en starten om 20:00 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 19:45 uur. Deelname is gratis, maar donaties zijn altijd welkom. De bijeenkomst op 19 december vindt plaats in Het Middenhuis, Rietgors 22 te Olst, en start eveneens om 20:00 uur.

Meer informatie is te krijgen via staging2.olstintransitie.nl , de Facebookpagina OlstInTransitie of via olst.in.transitie@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.