Home / archiefcentraal / medicijnenfabriek in olst vreest voor problemen

medicijnenfabriek in olst vreest voor problemen

De medicijnenfabrikant moest vóór 1 juli 2015 een zogeheten NBW-vergunning aanvraag. NBW staat voor natuurbeschermingswet. Die vergunning moest aangevraagd worden omdat per 1 juli het landelijke PAS-beleid in werking trad. Daarmee wil Nederland het hoofd bieden aan de problematiek rond stikstof en natuur. 

Volgens de provincie was de informatie die de farmaceutische firma had ingediend voor de NBW-vergunning echter niet volledig genoeg. Een nieuwe aanvraag – onder het nieuwe PAS-beleid – is volgens de provincie dus noodzakelijk.

Uitbreiding onmogelijk
Maar volgens Abbott wordt dat een probleem, omdat er dan alleen de uitstoot wordt beoordeeld zonder rekenschap te houden met de stikstofuitstoot die vergund zou zijn in een milieuvergunning. Het zou uitbreiding in de toekomst onmogelijk maken voor de fabriek.

Abbott zegt de kans te verdienen om nog na 30 juni aanvullende informatie te overleggen. De provincie vindt van niet. De Raad van State beslist over enkele weken.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.