manege heeten weer stap dichter bij uitbreiding

Volgens het bestuur is uitbreiding noodzakelijk om ook in de toekomst gezond te blijven. Ze geeft aan dat een stilstand in groei ten koste gaat van de aantrekkingskracht van de manege. De paardensport zou steeds hogere eisen stellen aan de deelnemende ruiters, maar ook aan de omvang en toerusting van de manege.

Parkeren
Belangrijke punten bij een mogelijke uitbreiding zijn parkeren en boscompensatie. Met de uitbreiding zullen de huidige parkeerplaatsen niet meer voldoen. Het houden van wedstrijden betekent immers een toename van bezoekers en dus van het aantal auto’s en combinaties. Bij wedstrijden zijn er meer deelnemers van buitenaf en is extra ruimte nodig voor het stallen van paardentrailers.

Deze ruimte is in de plannen verkregen door in het naastgelegen bos zones langs het bospad vrij te maken van bomen en andere begroeiing. Langs dit bospad liggen insteekhavens waar trailers kunnen staan. Het aanwezige bos bestaat voornamelijk uit lariks (voormalig productiebos) en heeft daarmee geen hoge ecologische en landschappelijke waarden.

De aanvragers geven aan dat er voor de uitbreiding van de hal, de boswildernis en het parkeerterrein in totaal 2950 m2 gekapt moet worden.

Boscompensatie
De provinciale verordening stelt dat het gekapte bos in voldoende mate gecompenseerd moet worden. Hier zijn al stappen voor gezet. Er is een stuk grond aangekocht grenzend aan het bestaande bos en dit is reeds aangeplant met streekeigen beplating; het waterschap Drents Overijsselse Delta wil mee werken aan de compensatieverplichting door grond beschikbaar te stellen langs de Witteveensleiding aan de Hemmekens Marsweg; en de eigenaar van het perceel Witteveensweg 2 te Heeten is bereid aan de compensatieverplichting mee te werken door extra aan te planten.

Met het instemmen van de gemeente Raalte kan het bestuur de plannen nu verder uitwerken tot een bestemmingsplan met de daarbij behorende onderzoeken. Ook de cornpensatieafspraken worden door middel van een overeenkomst geborgd. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.