Home / archiefcentraal / lto salland wil makkelijker kappen op erf en schrale wegbermen

lto salland wil makkelijker kappen op erf en schrale wegbermen

Afgelopen half jaar heeft LTO Salland met de gemeente Raalte en meerdere betrokken groene organisaties meegedacht en gesproken over het plaatselijke groen- en kapbeleid. Doel was om beeldbepalende bomen te beschermen en het de regels te verminderen.

De inzet van LTO Salland was om kappen op het erf makkelijker te maken. Het voorstel wat uit de besprekingen gekomen is, is om bomen tot 35 cm doorsnede op het erf zonder vergunning te mogen kappen. Snelgroeiend hout zoals wilg en populier mag altijd, ongeacht de diameter gekapt worden.

Herplanten
Wel is er na kap altijd een herplantplicht. “Het is belangrijk dat iedere ondernemer zorg draagt voor een goede inpassing van de bedrijfsgebouwen in het landschap”, aldus LTO.

Verder heeft de land- en tuinbouworganisatie ingezet op verschraling van wegbermen om hiermee onkruiden en -zaden vanuit de bermen te verminderen.

Tijdens een Groenmarkt op 7 december was LTO Salland aanwezig. “We hebben met diverse raadsleden van gedachten gewisseld over bovenstaande. Het is nu aan de gemeenteraad om te oordelen over het bovenstaande beleid.”

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.