Home / archiefcentraal / lichtjes op oorlogsgraven in wijhe

lichtjes op oorlogsgraven in wijhe

Hun leerkracht, Richard Hondelink, had van deze actie gehoord na een oproep op Facebook. Vorig jaar brandden er op 140 plaatsen kaarsjes, dit jaar op 267 plaatsen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Het initiatief om met de leerlingen mee te doen, kwam na een les over de drie geallieerde militairen die op de algemene begraafplaats in Wijhe begraven liggen. Na contact te hebben gezocht met het verenigd Comité in Wijhe werd besloten om ook op graven van andere oorlogsslachtoffers kaarsjes te plaatsen.

De leerlingen vonden het allemaal een indrukwekkend gebeuren en vonden het heel fijn om iets te doen voor mensen die in de oorlog voor onze vrijheid hebben gevochten of die door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Lichtjes op oorlogsgraven in Wijhe

Lees ook

Op zoek naar paddenstoelen met IVN Raalte

RAALTE – IVN Raalte presenteert op zondag 24 oktober een paddenstoelenexcursie bij landgoed Den Alerdinck …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.