Home / archiefcentraal / lemele zonder overwinning de winterslaap in

lemele zonder overwinning de winterslaap in

De Stormvogels uit Rijssen behaalden een verdiende zege, die conclusie is gebaseerd op de tweede helft, het gedeelte waarin Jansen en zijn volgelingen de genadestoot kregen toegediend. Maar ‘wat als’? Ja, ‘wat als’, die vraag zal nooit beantwoord worden. Feit blijft dat de wedstrijd goed begon voor de thuisclub, maar zoals eerder gememoreerd eindigde in mineur.

Lemele startte fanatiek en zat er kort op in de beginfase. Tot onvrede van Henk Mennegat. De oefenmeester maande zijn team tevergeefs aan tot meer geestdrift. De thuisclub liet de oranjehemen uit Rijssen niet voetballen. Na een kwartier wachtte Thomas van Leusen randje buitenspel op het fluitsignaal van de prima leidende arbiter Semih Kiremit uit Almelo. Die bleef uit en na wat waarschuwende kreten stortte Van Leusen zich op de prooi. Doelman Berjan de Wilde was een fractie eerder bij de bal en wilde deze wegperen. De bal caramboleerde richting Remon Kleinlugtenbeld, die praktisch vanaf de middenlijn het speeltuig met een fraaie boog in het net toverde. Een juweel! En eindelijk eens een voorsprong.

Het gaf de burger moed. Die kort voor rust wreed aan gruzelementen werd getrapt. Een hoge voorzet belandde op de plaat van Joost Nollen. Diens kopbal leek een gemakkelijke prooi voor Ruan Weelink, maar de bal werd onderweg getoucheerd. Keeper kansloos en 1-1. Toen na de thee een bal recht door het hart van de verdediging terecht kwam bij Anton Acis en diens rollertje lullig achter Weelink hobbelde werd het stiller en stiller langs de lijn.

Het geloof ebde weg. Ook in het veld. Gert-Jan Wilbers klopte Michel Pouw op snelheid, maar Acis trof de paal. Op zoek naar de gelijkmaker gaf Lemele veel te veel ruimte weg. RKSV dartelde naar hartelust van kans naar kans. De fatale lob van Jonathan Acis evenaarde in schoonheid de briljant van Kleinlugtenbeld en was tevens de genadeklap. In de 1-3 kwam geen verandering.    

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.