lauk ondernemers

Een bepaald lijstje leverde recent wat rumoer op; de gemeente Raalte bleek van alle 25 gemeenten in Overijssel het minst vriendelijk te zijn voor het midden- en kleinbedrijf. En Rijssen-Holten het meest vriendelijk. Persoonlijk zou ik in Rijssen niet dood gevonden willen worden, maar die uitslag leverde lokaal enige reuring op. De Raalter ondernemers vonden het een mooi moment om iets te roepen als; zie je nu wel, hebben we altijd al gezegd! Enkele lokale politici die wat publiciteit nodig hebben, stelden kritische vragen. Aan economisch wethouder Jacques van Loevezijn, de man dus die het MKB niet genoeg ter wille zou zijn. Nu is Jacques een zeer vriendelijk man die ik nooit heb kunnen betrappen op een anti-ondernemershouding. Jacques is het liefst aardig voor iedereen.

Inmiddels weet ik dat het misschien wel aan de ondernemers zelf ligt. Ik mocht vorige week van de uitgever van deze krant mee naar de viering van het 10-jarig bestaan van Salland Partners in het Hoftheater. Het is een ondernemersclub die wel van een feestje houdt, desnoods in Lapland of Suriname. Je mag er zelfs de voorzitter via de geluidsinstallatie van het theater gerust een ‘eikel’ noemen.

Aan het begin van het avondprogramma trad cabaretier Rob Urgert af, u kent hem van het tv-programma ‘De Kwis’. Urgert, ooit afgestudeerd in Wageningen, stelde de aanwezigen een serie vragen over hoe je als ondernemer succesvol kunt worden. Of tenminste beter dan je buurman. En hij legde uit waarom; lengte is een voordeel, sekse, huids- en haarkleur ook. Wat dat betreft had ik een super-ondernemer moeten zijn. Het was lachen met een serieuze ondertoon.

Goede antwoorden leverden een punt op. Bij de telling, dat deden de 300 aanwezigen zelf, bleek er een verrassende winnaar te zijn; burgemeester Martijn Dadema. Die zelf ook verrast was; ‘Want ik ben de enige niet-ondernemer hier!’ Je kunt dus concluderen dat een GroenLinks- burgemeester van de minst-ondernemersvriendelijke gemeente van Overijssel meer verstand van ondernemen heeft dan alle 72 leden en hun introducees van businessclub Salland Partners.

Lauk Bouhuijzen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.