lauk buurtwacht

Verder vond de voorzitter het vreemd dat nog steeds sommige buurtbewoners ‘s avonds op straat komen zonder de vereiste legitimatie. Voor de vrijwilligers van de hondenpatrouilles kost het steeds veel tijd om met de gecontroleerde mee naar diens huis te gaan om daar een paspoort of id-bewijs te zoeken. Gelukkig zijn de adressen bekend, dat scheelt.

Bij inspectie van bouwprojecten in de straat bleken alle bouwvakkers het gewenste Sallandse accent te hebben. Verder waren alle gecontroleerde huishoudsters wit. De proef met het etnisch controleren van bezoekers was helaas geen succes; er is afgelopen jaar geen enkele getinte autobestuurder in een dure auto in de straat gezien. Pas op donderdag 24 augustus wordt rapper Typhoon op Stöppelhaene verwacht, maar dat duurt te lang. Het bestuur overweegt nu het vocale profileren; iedereen met een Hollands accent in een dure auto mag dan naar zijn of haar papieren gevraagd worden. Mogelijk wordt dat uitgebreid met Brabants, Fries, Surinaams, Pools en Duits. De aangekondigde lezing van burgemeester Dadema over drankmisbruik bij onze jongeren gaat helaas wegens gebrek aan belangstelling niet door.  

Voor oud en nieuw wordt herinnerd aan de afspraken; maximaal 50 procent van het af te steken  vuurwerk mag illegaal zijn. Het is verder niet de bedoeling dat er meer dan 5.000 kilo vuurwerk, legaal en illegaal samen, per woning wordt opgeslagen.  Samenvattend, onze buurtwacht is een groot succes.

Als u denkt, zwaar overdreven zoiets hier in Salland, dan heeft u groot gelijk, dit is allemaal gefantaseerd. Behalve dan die schutting. En misschien het vuurwerk en Typhoon. Gelukkig maakt dat tegenwoordig niet uit. Berichten mogen onzin zijn, als ze op internet staan, dan zijn ze waar. Dat biedt mogelijkheden. Zo zeg ik dat de Dirty Daddies op de zaterdagavond van Stoppelhaene 2017 optreden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.