laatste lourdesreis met halte in heeten

Voor organisatoren en begeleiders Betsie Bosman, Joke Alferink en Angela Bosman is het in die hoedanigheid hun laatste pelgrimstocht. Betsie stopt definitief; Joke en Angela volgen haar, maar blijven nog wel de contactpersonen voor Heeten en Nieuw Heeten.

Het drietal wil in het kader van het 125-jarig bestaan van de Mariakerk en het 225-jarig bestaan van de geloofsgemeenschap in Heeten nog één keer heel veel parochianen (en anderen) de gelegenheid geven om aan deze bedevaart deel te nemen.

De pelgrimstocht (maandag 24 tot en met zaterdagag 29 april) is een vliegreis met vertrek vanaf de luchthaven van Maastricht. In eerste instantie is er plaats voor veertig pelgrims. “Maar we hopen op meer belangstellenden natuurlijk”, zegt Betsie Bosman. “In tegenstelling tot anderen jaren is de reis nu gepland in april. Andere jaren gingen we steeds in mei. We hebben nu voor de afwisseling voor een maand eerder gekozen. Het bedevaartseizoen begint dan ook. Belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen gaan.”

De eerste pelgrims hebben zich inmiddels al ingeschreven, weet Angela Bosman. “De reis is bedoeld voor iedereen. Jong en oud kan mee. Mensen die medische en/of praktische zorg nodig hebben of voor hun mobiliteit volledig afhankelijk zijn van een rolstoel en/of andere hulpmiddelen kunnen ook mee. Alles is aanwezig. Een zoon of dochter gaat vaak met de vader of moeder mee. Is dat niet het geval dan zorgen wij voor een begeleider.”

Alferink weet uit eigen ervaring dat een Lourdesreis altijd een hele beleving is. “Niet alleen de ouderen, maar ook jongeren ervaren zo’n reis als iets moois. Als individu ga je op stap. Maar al gauw is de groep één grote familie.”

Voor informatie en aanmelding (uiterlijk woensdag 1 maart) kan men terecht bij Betsie Bosman, tel: 0572-381450, janenbetsiebosman@gmail.com; Joke Alferink, tel: 0572-381499, winet@planet.nl of Angela Bosman, tel: 0572-381679, afmbosman@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.