kunstgrasveld in wesepe voldoet aan huidige normen

Onderzoek RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verricht op dit moment onderzoek naar de kunstgrasvelden. Omdat het rapport nog niet bekend is, begrijpt sportwethouder Bosch  dat er onzekerheid bij de gebruikers van de sportvelden in Wesepe kan ontstaan.

Wethouder Bosch: “Wij volgen de berichtgeving inzake het officiële onderzoek dat het RIVM in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) momenteel uitvoert nauwlettend. De resultaten van het RIVM- onderzoek zijn medio december bekend en voor ons leidend.”

Het RIVM en Ministerie van VWS hebben onlangs aangegeven dat op basis van de huidige gegevens er geen reden is te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden. SC Wesepe en de gemeente volgen dit advies. Alle spelers en ouders/verzorgers ontvingen hierover bericht vanuit de vereniging.

Onderhoudsschema
De gemeente Olst-Wijhe is bezig met het opstellen van een nieuwe onderhoudsplanning van de voetbalvelden in de gemeente. Deze planning is begin volgend jaar klaar. Eventuele maatregelen die uit het RIVM onderzoek komen voor het veld in Wesepe, worden dan meegenomen.

Overleg met SC Wesepe
Wethouder Bosch gaat op korte termijn met SC Wesepe in overleg over de mogelijke scenario’s, gevolgen en oplossingen. Zo nodig worden de uitkomsten van het rapport van het RIVM ook betrokken bij de onderhoudsplanning die volgend voorjaar gereed komt.

Vragen over de kunstgrasvelden
Spelers, ouders/verzorgers kunnen met specifieke vragen over het spelen op het veld in Wesepe terecht bij de sportvereniging. Voor algemene vragen over kunstgras kan men terecht bij de gemeente. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.