Home / archiefcentraal / krantenman ton nijenkamp 79 overleden

krantenman ton nijenkamp 79 overleden

In de vorige eeuw had Salland drie dagbladen. Naast de Zwolse Courant en het Sallands Dagblad kende de regio ook het Overijssels Dagblad. Die krant was er in beginsel voor katholiek Salland, maar had vooral ook het imago een met de samenleving meedenkende krant te zijn, zonder sensatie na te streven.

Ton Nijenkamp gaf daar leiding aan vanuit de commerciële kant. Dat betekende dat hij bij alle ondernemers over de vloer kwam om voor hen publiciteit te genereren via dag- en weekblad.

De fusie van de Sallandse kranten – na zijn pensioen – en de afname van het publieke bereik van de lokale journalistiek hebben Nijenkamp altijd wat gedaan. “Doodzonde toch, als je ziet hoe de krant er nu uitziet”, liet hij zich vorig jaar nog ontvallen tegen een van de journalisten van toen.

Als je Ton Nijenkamp tegen kwam, kwam je ook altijd zijn vrouw Gon tegen. “Maar onze moeder heeft in juli een beroerte gehad. Omdat ze gewend waren altijd alles samen te doen, en omdat hij ook nierpatiënt was, is het vanaf dat moment snel achteruit gegaan met hem,” zeggen zijn kinderen.

Ton Nijenkamp is dit weekend in het ziekenhuis overleden.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.