koopman installatie en assink weustink komen met nieuw bedrijf

Koopman Installatie en de tak Industriële Automatiseren van Assink Weustink begeven zich op dezelfde markt. “Doordat alles in de maatschappij steeds verder automatiseert groeit de vraag naar onze diensten. Nu de crisis voorbij is trekt de vraag extra aan”, zegt Herman Tibben van Assink Weustink. Gerard Koopman: “Als je een groter bedrijf hebt, ben je net een stukje flexibeler. Je bent samen een stuk krachtiger in de markt dan wanneer je als twee zelfstandige partijen verder gaat.”

De leeftijd van Koopman en Tibben speelt ook mee. “Als we jonger waren geweest, hadden we misschien zelfstandig de schouders er nog wel onder gezet. Maar met deze stap is ook de bestendigheid van het bedrijf gegarandeerd. Dat is beter voor onze opdrachtgevers, het is ook beter voor het personeel. Die bieden we zekerheid.” Het nieuwe bedrijf begint met tien man. Dat is de optelsom van het huidige personeel. Per 1 januari begint al een nieuwe collega. En de verwachting is dat dat gaat doorgroeien.

Geautomatiseerde installaties
Automation Experts begeeft zich in de wereld van geautomatiseerde installaties. Daarvoor wordt de engeneering geleverd, de software, de bekabeling, de afwerking, het hele proces van bedenken hoe je de automatisering moet oppakken tot een werkende situatie.

Mengvoederbedrijven bijvoorbeeld die compleet geautomatiseerd werken. Of een van de bruggen bij Kampen die is uitgerust met een sproeisysteem om gladheid te voorkomen. Installaties in broodbakkerijen waardoor aan het eind van de rit precies het goede brood geproduceerd is. Het werk is veelzijdig. En internationaal. “We werken ook voor bedrijven die hun machines wereldwijd verkopen en ons inhuren voor de installatie ter plekke”, zegt Koopman. Tibben: “Zuid Afrika, Thailand, Amerika, onze jongens zitten overal!”

Koopman
Door de samenvoeging houdt Koopman Installatie als bedrijfsnaam op te bestaan. Gerard Koopman: “Op een paar maanden na heb ik het bedrijf dan 27 jaar lang gehad. Het is natuurlijk altijd even zo’n momentje als dat stopt. Maar omdat het beter wordt, was dat maar kort. De naam verandert. Maar voor de klanten verandert er eigenlijk niets. Behalve dan dat we kunnen blijven garanderen wat we altijd garandeerden: goed werk leveren.”

Assink Weustink
De automatiseringsdivisie van Assink Weustink is hoofdzakelijk gevestigd in Nijverdal. Dat deel van het bedrijf gaat over in Automation Experts. De Raalter vestiging van het bedrijf blijft onveranderd doorgaan in de elektrotechniek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.