kerst in het vechtdal wat is er allemaal te doen

Sfeervol kerstconcert in 17e eeuwse stijl 
Het Margaretha Consort speelt donderdagavond 15 december in de Grote Kerk in Dalfsen . Op het programma staat prachtige koormuziek en heel veel bekende kerstliederen van 17e eeuwse componisten. Het concert begint om 20.00 uur, zaal open om 19.15 uur.

Kerstmarkt bij katholieke kerk
Ook dit jaar  wordt er weer een kerstmarkt gehouden bij de katholieke kerk in Dalfsen. Deze vindt plaats op vrijdag 16 december van 16.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 17 december van 10.00 tot 15.00 uur.

Kerstgedachte aan de Julianastraat
Ommen tijdens de kerstdagen mooier maken en inwoners laten nadenken over wat nu echt belangrijk is in het leven. Dat is het doel van de actie ‘Grootste Kerstboom van Ommen’ die Jurrie Baas Tuincentrum, De Kompanen, Handelshuis Schuttert en Bouwbureau Jansman dit jaar voor de tweede maal op touw zetten.

De vier ondernemers plaatsen een zo groot mogelijke kerstboom voor het kantoor van Bouwbureau Jansman aan de Julianastraat. “Vorig jaar hebben we dit voor het eerst gedaan”, vertelt Jan Schuttert. “Het was een spontane actie, maar we kregen er veel positieve reacties op. Vooral de kerstgedachte op het bord bij de boom werd gewaardeerd.”

Kerstdiner senioren bij Zaal Kappers
Landstede Welzijn Dalfsen houdt zondag 11 december in samenwerking met Zaal Kappers het jaarlijkse kerstdiner. De feestelijke maaltijd wordt om 13.00 uur geserveerd bij Zaal Kappers, Kerkstraat 7 in Hoonhorst en is bestemd voor zowel echtparen als alleenstaanden. De maaltijd bestaat uit drie gangen. U betaalt 15 euro voor de maaltijd, exclusief uw eigen consumptie.  U kunt zich aanmelden voor dit kerstdiner tot vrijdag 9 december bij Mevr. M. Melenhorst, tel.: 0529-401793. 

Kerstboomverkoop Sc. Lemele 
Sportclub Lemele houdt zaterdag 10 december vanaf 9.00 uur een kerstboomverkoop bij de kantine van de club. De kerstbomen zijn met kluit en staan al in een pot. De bomen kosten 12 euro per stuk en de opbrengst van deze actie komt ten goede aan de jeugdafdeling van Sportclub Lemele. 

Kerstkransenverkoop Soli Deo Gloria
De leden van de christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Ommen gaan van maandag 12 t/m woensdag 14 december weer huis-aan-huis kerstkransen verkopen. Met de opbrengst van de actie wordt de clubkas gespekt. De (amandel) kerstkransen zijn te koop voor 4,50 euro per stuk.

Verkoop Quiltartikelen voor goed doel
Dina Poortier uit Ommen is op zaterdag 10 december van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig op de Kerstmarkt bij Welkoop aan de Haven Oost 4 in Ommen. Zij heeft daar een verkoopstand met allerlei Quiltartikelen. Het gaat onder andere om kerstkleden, tassen, kussens, schorten, pannenlappen en ovenwanten. De opbrengst van de verkoop is voor de stichting ‘Good Hope’, een organisatie die een medische post in zuidwest Oeganda ondersteunt. Wie niet in de gelegenheid is om de Kerstmarkt te bezoeken kan deze maand ook bij haar thuis aan de Hardenbergerweg 71 in Ommen terecht. 

Kerstmarkt bij Brugstede
Woonzorglocatie Brugstede zet vrijdag 16 december haar poorten open voor een fantastische kerstmarkt. Van 16.00 tot 20.30 uur is iedereen van harte welkom aan de Mr. Gorisstraat 3 te Lemelerveld. Een groep enthousiaste medewerkers en vrijwilligers hebben ook dit jaar weer hard gewerkt om er een gezellig evenement van te maken. Wat kunt u verwachten? Een groot aantal kramen van onder andere plaatselijke winkeliers, hobbyisten met prachtige zelfgemaakte spullen, de hele middag muzikale omlijsting door verschillende koren, diverse proeverijen en lekkere hapjes in het restaurant en natuurlijk de levende kerststal, met voorstellingen om 16.00, 17.00, 19.00 en 20.00 uur.

Kerstconcert in GKV De Voorhof 
Muziekvereniging Crescendo-Excelsior  o.l.v.  Angelica Braam en zanggroep ‘Out of the Blue’  o.l.v. Eline Geerdink (interim)  houden zaterdag 17 december  een kerstconcert  in GKV  De Voorhof  te Nieuwleusen.
Het concert vindt plaats op 17 december in de GKV De Voorhof  aanvang 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur, u wordt muzikaal verwelkomd door het leerlingenorkest. De toegang is gratis. Wel zal er aan het eind van de avond een vrijwillige bijdrage worden gevraagd. 

Jaarlijkse Sterrebosmidwinterwandeling
Op zondag 18 december is er weer de jaarlijkse Sterrebosmidwinterwandeling in Dalfsen. Er is een route van ongeveer 10 kilometer uitgezet. U kunt vanaf 12.00 uur starten bij Partcentrum het Boskamp. De kosten voor deelname zijn slechts 1 euro per persoon.

Global Christmas Fair op het Vechtdal College Ommen
Zin om helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer? Kom dan op woensdag 21 december van 16.00 – 18.30 uur naar het Vechtdal College aan de Balkerweg 2.
De leerlingen en het personeel van het Vechtdal College zetten zich deze dag in voor het goede doel van Edukans. Dit jaar zamelen wij geld in voor beter onderwijs in Malawi. In de voorjaarsvakantie gaan mevrouw Carrière en twee leerlingen, Lars Goosselink en Wout Grootemarsink op reis met stichting Edukans naar Malawi. Voor Malawi zullen er verschillende inzamelingsacties dit jaar plaatsvinden in en om school.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.