jan dekker slaat dubbelslag op open marienheem darts

De wedstrijdleiding, die dit jaar uit Nelleke Tonnis, Ingko Mulders en Dick Bontekoe bestond, deden de loting en schreven vervolgens de vele wedstrijdbriefjes, waarna om 11.15 uur de koppels konden beginnen.

Koppels
Tijdens het koppeltoernooi sneuvelden onderweg naar de laatste acht diverse titelkandidaten. Toch zagen we het grootste gedeelte van de kanshebbers wel terug in de kwartfinales. Maar er waren ook verassingen. 

Eén van die verassingen waren Marco Tak en Luciano Tardio die de finale wisten te halen en tegen Frans van der Weit en Jan Dekker op het podium mochten gooien. Uiteindelijk waren Frans en Jan een maatje te groot en wonnen ze met 1-4 het Open Mariënheem koppel 2016 en daarmee de hoofdprijs van 750 euro.

Uiteindelijk bleek de 160-check van Chris Landman de hoogste van het koppeltoernooi waardoor hij met een vleesschotel naar huis mocht.

Singles
Tijdens de koppelfinale op het podium had de wedstrijdleiding alles voor het single-toernooi klaar gemaakt en de poules werden direct na de prijsuitreiking van de koppels omgeroepen. In totaal 42 poules, 20 van 4 waarin een ‘best of 5’ werd gespeeld en 22 van 5 waarin een ‘best of 3’ werd gespeeld. 

Na iets meer dan een uur kwam de eerste poule binnen en konden de deelnemers over de knock-outsheets verdeeld worden.

Salmon Renyaan wist in 2012 het single-toernooi op zijn naam te zetten, maar verslikte zich deze dag in de poulefase en mocht het in de verliezersronde proberen. Hier wist hij dan ook de finale te halen en te winnen van jeugdspeler Tim Welgraven.

Ook in het single-toernooi sneuvelden er dus al vroeg grote namen. De uiteindelijke finalisten – Sven Groen en Jan Dekker – lieten gevestigde namen achter zich en speelden mooie wedstrijden. Sven brak in de halve finale bij een stand van 3-3 de leg van Rick Hofstra en won met 5-3. Jan liet jeugdspeler Maarten-Dirk Woord met 5-0 achter zich en sloot de wedstrijd af met een 119-check.

Walk-on-Girls
Wederom mocht Jan dus op het podium spelen en de organisatie had weer voor een spektakel gezorgd. Echte Walk-on-Girls met opkomstnummers zorgden ervoor dat het publiek er zin in had en de hele finale waren ze dan ook nadrukkelijk aanwezig. Maar daar hadden de beide PDC-spelers geen last van, want ze zorgden voor een mooie partij.

Jan Dekker won de bull en de eerste vier legs gingen met de darts mee. Beide spelers kregen kansen om te breken, maar pas in de zesde leg gebeurde dat door Jan. Hij wist zo een 4-2 voorsprong te pakken. Onder luid applaus pakte Sven direct de leg erna met een breek terug voor een 4-3 tussenstand, maar Jan brak gelijk weer terug voor 5-3 en gooide de wedstrijd met een mooie 132-check op slot. Hij won zo het Open Mariënheem singles 2016 en dus wederom 750 euro. Een mooie dubbelslag na de eerdere winst bij de koppels.

Henri Klein wist in de poules een mooie 164-check te gooien, maar uiteindelijk mocht Tristan Keijl met de vleesschotel naar huis omdat hij in de verliezersronde 167 wist uit te gooien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.