innovatie bedrijven in raalte innovatie loont

Met 36 middelgrote bedrijven is door de werkgroep – onderdeel Economisch Werkatelier in Raalte – gesproken over hun huidige situatie, toekomstplannen, hoe ze innoveren en wat de knelpunten zijn.

“Men werkt hard met de focus op de dagelijkse werkzaamheden. Het ontbreekt aan tijd om na te denken over de toekomst, de stip op de horizon te plaatsen en plannen om daar te komen”, is de conclusie van de werkgrop.

Extra stappen maken
Dit is kenmerkend voor veel bedrijven waarmee gesproken is. “Bedrijven kunnen meer gebruik maken van samenwerkingsmogelijkheden met onderwijs en kennisinstituten en subsidiemogelijkheden om extra stappen te maken.”

Het kan ook anders, laat een aantal bedrijven zien. “Hun visie gericht op de toekomst, hun investeringen in mensen, kennis, samenwerking met andere bedrijven, onderwijs, kennisinstituten mede met behulp van subsidies, loont. Ze zijn toonaangevend in hun branche, groeien bovengemiddeld en studenten en hoger opgeleide jongeren willen graag bij hen werken.”

Gazellen
Bij de jaarlijkse toekenning van de FD gazellen, bedrijven die al een aantal jaren bovengemiddeld presteren, zijn drie bedrijven uit de gemeente Raalte.

De rapportage ‘Innovatie in Raalte’ is te vinden op de website van de ondernemersverenigingen en de gemeente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.