initiatief olst wijhe maak namen van slachtoffers woii zichtbaar

Slechts enkele namen zijn bij de bevolking bekend, omdat die op de monumenten staan, maar alle andere namen dreigen in de vergetelheid te raken. Het gaat om de namen van in totaal 146 slachtoffers. Daartoe behoren ook de mensen, die met hun vliegtuig zijn neergestort en de mensen die hun leven gaven in den vreemde. “Als inwoners van de gemeente Ols –Wijhe zijn wij, naar onze opvatting, verplicht om hun namen in ere te houden, omdat mede door hun offer, wij vrij kunnen leven in onze gemeente”, zo stellen de initiatiefnemers.

De plannen worden gepresenteerd tijdens de Kerstmarkt in Wijhe op 17 december. De bezoekers kunnen het plan financieel steunen door een gift over te maken op NL 47 RABO 0373054807 van de Historische Vereniging Wijhe, met vermelding van ‘oorlogsmonument’. Bij overmaking van minimaal 15 euro ontvangt men in april een boekje, waarin alle namen van de slachtoffers staan en tevens informatie wordt gegeven over de omstandigheden van hun dood. Voor meer informatie mail naar Anton Heijmerikx, e-mail: anton@heijmerikx.nl

Meer foto's