Home / archiefcentraal / in beeld wereldband in het hoftheater

in beeld wereldband in het hoftheater

De voorstelling SLÄPSTICK van de Wëreldbänd is een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones met zijn band, de Marx Brothers en de beroemde Zwiterse clown Grock en Mini & Maxi. Hun voorraad instrumenten lijkt eindeloos en ze zijn meester in ontsporende komische scènes met vaak een bijzondere twist, waarbij hun vakmanschap altijd fier overeind blijft. Bij de virtuoze, muzikale slapstick van de Wëreldbänd kom je gewoonweg ogen en oren tekort.

De Wereldband ontstaat in 1997. Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft kennen elkaar van het conservatorium en besluiten een akoestisch bandje te beginnen. De kern van de Wereldband is geboren en deze harde kern van muzikanten is er nog steeds.

Naast het ontwikkelen van eigen avondvullende theatershows werkte de Wereldband samen met een hele reeks inspirerende artiesten. O.A. met Brigitte Kaandorp, Ellen ten Damme, Karel de Rooij, Martin van Waardenberg en Titus Tiel Groenestege werden succesvolle samenwerkingen aangegaan. Lees daarover meer onder het kopje “Shows” in het menu hierboven.

Foto’s: Harrie Huisman
[vimeo url=”//player.vimeo.com/video/195177709″]

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.