hhcp dolblij met sponsoring delaval oost

De melkmachines zijn bestemd voor het plaatsje Javier, op het eiland Leyte. “De burgemeester van Javier is het hoofd van een boerderij. Vorig jaar heeft hij 75 waterbuffels uit Italië laten overkomen” leggen Truus en Jo uit. “Op tien stuks na waren al die dieren drachtig. Dit jaar is het eerste kalf geboren. Eind 2015 zijn ook nog eens 75 pinken uit Italië overgebracht. Die dieren moeten natuurlijk allemaal gemolken worden.”

Hoe is het balletje eigenlijk gaan rollen? “We kenden Marcel en zijn vrouw al omdat zij een kind uit Javier sponsoren, zodat het naar school kan”, vertelt Truus. “Zodoende kwamen we op het idee om hem te vragen of hij een melkmachine voor ons zou kunnen regelen.” Marcel: ”Het moest een heel eenvoudig type melkmachine zijn. ‘Misschien zijn die ‘melkemmers’ er nog wel’, dacht ik meteen!” Marcel klopte eerst aan bij bedrijfsleider Wim Hondeveld. “We hadden nog wel wat ingeruilde spullen staan. ‘Zoek maar uit wat je nodig hebt’, heb ik Marcel toen gezegd”, vertelt Wim. Ook via een paar andere adresjes wist Marcel het een en ander te bemachtigen. Er staan nu al vijf ‘melkemmers’ klaar staan voor transport naar de Filipijnen. 

 Ondervoed

Truus: “Het plan is om melk uit te delen op de scholen. De kinderen in dit gebied zijn namelijk allemaal erg ondervoed. Op school kunnen ze die melk dan gratis krijgen. Wat overblijft, wordt onder de ouderen verdeeld. Waar men uiteindelijk naartoe wil, is dat de bevolking in de toekomst ook zelf boter en kaas kan maken! Deze melkmachine doet wonderen voor de mensen in Javier. Het werkt van zó veel kanten!”

De burgemeester van Javier heeft al veel bereikt, zo blijkt uit het verhaal van Truus en Jo. “Hij heeft in twee jaar tijd werk gecreëerd voor meer dan driehonderd mensen!” Begin januari wordt de melkmachine (samen met overige hulpgoederen, onder andere voor een ziekenhuis) in een container naar de Filippijnen vervoerd. Marcel zal enige tijd later volgen om de machine te installeren en er uitleg over te geven.

 Batanes

 

Stichting HHCP zet zich momenteel in voor een gebied in het noorden van de Filipijnen, Batanes, dat getroffen is door een tyfoon. Als gevolg daarvan zijn veel huizen verwoest. Iedereen kan een doos met hulpgoederen vullen. Deze doos kan men elke middag tussen 13.00 uur en 16.00 uur ophalen bij de loods in Heeten, waarbij dan tevens een lijst van te geven goederen aanwezig is. De gevulde dozen dienen uiterlijk donderdag 22 december te worden ingeleverd. Daarnaast kan men de getroffenen ook steunen door een bijdrage te storten op NL30RABO011.82.36.695 o.v.v. ramp Filipijnen. Voor het eind van het jaar gaan er nog drie containers, die bij Boerhof Outlet staan, naar de verschillende healthcentra en ziekenhuizen op de eilanden Luzon, Mindoro Oriental en Leyte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.