henry van den beld geniet na ramp weer bij op seum

op Seum zit aan de Praamstraat 7 en is een samenwerkingsverband tussen de RIBW groep Overijssel* ‘de Hees’ en E.O.S Heino (Echte Oude Steigerplanken), het bedrijf van Van den Beld. Een bedrijf met een bijzonder verhaal.

Niet verzekerd
Henry: “Na die brand heb ik lange tijd in Groningen gelegen en daarna moeten revalideren. Door de economische crisis die al een poosje aan de gang was en het hebben van drie kinderen die heel wat aankunnen moest ik keuzes maken. Ik was jaren lang als ZZP-er verzekerd geweest maar door de slechte economie, minder inkomen hadden we besloten om de verzekeringen op te zeggen. Dik 600 euro in de maand, daar konden wij een heleboel boodschappen van kopen. Achteraf een verkeerde keus maar ja.”

“Het afgelopen jaar werkte mijn vrouw dag en nacht om de kost binnen te halen en dat kon zo niet langer door gaan. Toen de RIWB mij benaderde of ik zin had om mee te doen in dit nieuwe project heb ik daar niet lang over nagedacht. Ik had niks meer, geen werkplaats, geen gereedschap ik zou niet weten hoe ik opnieuw moest beginnen. Ik begeleid nu de mensen van de RIBW, zij maken mijn ideeën en producten ik verkoop ze maar begeleid ook deze mensen tijdens het productieproces.”

Dun vel
Hoe gaat het nu dan met je gezondheid? “Ik heb heel dun vel op mijn handen, van de week ging het mij niet snel genoeg met de productie en heb ik zelf de decoupeerzaag gegrepen en ben aan het zagen gegaan. Je kunt het wel zien, zelfs met handschoenen aan had ik overal blaren (hij laat een stel handen met wonden zien). Daar moet hij dus nog wel aan wennen.”

Hoe bevalt je nieuwe job? “Het was heel erg wennen maar ik kan er nu van genieten. De omgang met deze mensen, het begeleiden van en aan de andere kant het contact met de klanten, de marketing en dergelijke. We doen hier niet alleen steigerplanken meer, maar ook veel van Pallethout ook dat is weer een nieuwe uitdaging.”

Tijdens de open dag (van 10.00 tot 15.00 uur) staat de koffie klaar en krijg je 15% korting op alle houtproducten.

*(RIBW Groep Overijssel begeleidt mensen met een (ernstige) psychische/psychiatrische beperking en hun netwerk om hun leven zelfstandig vorm te geven. Ze begeleiden thuis (ambulant) of bieden een thuis op een beschermd wonen-locatie. Kort (bij een crisis) tot intensief (na behandeling in een kliniek).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.