handbalweek ten einde na spannende slotdag

CHS – Randers
Het CHS-team mocht aantreden tegen het Deense Randers. De Sallandse ploeg kwam eerst op ruime achterstand, maar vocht zich prima terug in de wedstrijd om uiteindelijk ge Handbalweek toch nog met een kleine nederlaag af te sluiten: 24-27.

Randers – België O19
Vervolgens speelde het Deense topteam van Randers tegen België O19. Voor de Belgen was de Handbalweek de eerste internationale ervaring. Omdat men niet wist wat nu het echte niveau was, was de angst om met grote nederlagen terug te keren wel degelijk aanwezig. Echter donderdagavond in Almelo bleek al dat er wel degelijk potentie is, want Oranje O17 had een moeizame wedstrijd tegen België.  

Ook tegen Randers werden de Belgisch talenten niet weggespeeld. Na een gelijke stand bij rust (16-16) was de tweede helft de aanval wat uitgeblust. Uiteindelijk kon iedereen tevreden zijn met een 28-22 zege voor Randers.

Slowakije O19 – België
De wedstrijd Slowakije O19 tegen het nationale team van België ging van de eerste tot de laatste minuut gelijk op. Slowakije had wel steeds een kleine voorsprong, hetgeen resulteerde in een 12-10 ruststand, maar binnen 5 minuten na de rust waren de rollen omgekeerd en België nam een 12-13 voorsprong.

Vervolgens ontspon zich een prachtige wedstrijd met veel spanning. België kon bij het eindsignaal de juichen met een 24-25 zege. De Belgen waren voor het derde jaar in Raalte en het is mooi om te zien hoe de handbalsport zich daar ontwikkelt.

Nederland O17 – Polen O17
De wedstrijd Nederland O17 tegen de leeftijdsgenoten uit Polen kenmerkte zich door een zeer fysiek spelend Polen. Oranje had daar onvoldoende antwoord op, waardoor het surplus aan techniek ondergesneeuwd raakte. Woensdag overklaste Oranje in Almelo nog de Polen (36-24), Polen liet in alles blijken de dagen in Raalte met winst te willen afsluiten. Met een zeer fanatiek mee levende spelersbank inclusief coaching kon de achterstand voor Polen tot rust beperkt gehouden worden: 13-12.

Dat was ook een teken dat Polen zicht bleef houden op winst. Halverwege de tweede helft moest Oranje toestaan dat de voorsprong werd omgezet in een achterstand: 17-18. Met nog vier minuten te spelen bij een stand van 21-23 kon alles nog, maar Oranje was leeg gestreden na vier dagen trainen en spelen. Polen won uiteindelijk met 23-25 en dat werd gevierd alsof zij wereldkampioen waren geworden.

Nederland O19 – Polen O19
De slotwedstrijd Nederland O19 tegen Polen O19 was een vervolg op de voorgaande wedstrijd. Uit alles bleek dat Polen wilde winnen, soms ten koste van alles. Met name de eerste 20 minuten poogde Polen zeer fysiek te spelen om Nederland te intimideren. De tijdstraffen en strafworpen volgden elkaar snel op. Nederland liep, mede door vier strafworpen, binnen acht minuten uit naar 6-2. Echter de Polen bleven volharden in het fysieke spel, waar Nederland moeite mee had.

De laatste 10 minuten voor rust kon het Oranje-team dan toch afstand nemen. Bij rust was de voorsprong gegroeid naar 19-14, mede door zeven doelpunten van oud-CHS’er Dione Housheer. Direct na rust maakte Oranje een einde aan alle illusies van Polen. Met een ijzersterke verdediging in de tweede helft groeide de voorsprong naar 26-17, waarmee het krachtsverschil duidelijk weer aangegeven. Met een 34-24 zege konden de toekomstige Oranje-toppers de Handbalweek afsluiten.

Opening Nieuw Tijenraan
Voor de organisatie gaan de grootste complimenten uit naar de vrijwilligers die zich enorm ingezet hebben. Want het ging niet vanzelf.

De organisatie hoopt dat Handbalweek 2017 weer net zo succesvol wordt met de grootste wens dat Nieuw Tijenraan geopend kan worden met de Handbalweek.

Foto’s: Johan Wolff | staging2.johanwolff.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.