handbalsters vol in de schijnwerpers tijdens handbalweek

’s Avonds speelden de Tukkers uit Albergen (dat hoog op de ranglijst staat in de 2e divisie) tegen het Deense Randers. Al snel bleek dat gebrek aan ervaring in het spelen met hars de wedstrijd sterk beïnvloedde. Veel balverlies en matige passing leidde halverwege al tot een 18-12 voorsprong voor Randers.

In de 2e helft zetten de Denen er nog een tandje bij en wonnen uiteindelijk met 36-20.

Slowakije – Klink Nijland/Kwiek
De wedstrijd Slowakije tegen Klink Nijland/Kwiek was een echte wedstrijd. Het eerste kwartier kwamen de teams moeilijk tot scoren: 6-3. Tot de rust bleef de marge steeds 3 doelpunten, waarbij Slowakije met een  12-9 voorsprong leidde.

Direct in de 2e helft nam Slowakije afstand: 16-9

Een time out bij Kwiek waarbij de nadruk op focus werd gelegd leidde er toe dat Kwiek weer in de wedstrijd kwam. Na 10 minuten stond er weer een stand op het bord met perspectief: 17-14.

Slowakije maakte gretig gebruik van overtal door tijdstraffen aan Kwiek-zijde. Via 21-15 en 25-20 leek Kwiek in de slotminuten terug te komen om uiteindelijk genoegen te moeten nemen met een 27-23 nederlaag in een aantrekkelijke wedstrijd.

Interessante wedstrijden op donderdag
Donderdag twee interessante wedstrijden: Slowakije en Polen O19, daarna Nederland U19 tegen het Belgische nationale team.

Slowakije had nog nooit van Polen gewonnen en was er op gebrand dit in Raalte te laten gebeuren. Na flitsende start van Slowakije (6-1) kwam Polen langzaam ook in de wedstrijd en stap voor stap werd de achterstand weg gewerkt, resulterend in een 14-14 ruststand.

De 2e helft ging steeds gelijk op en bij 22-23 kwam Polen voor het eerst op voorsprong. Echter tijdstraffen werden door Slowakije efficiënt benut en kwam men weer langszij. Bij een alles of niets spel door Polen werd het uiteindelijk niets. Slowakije kon de eerste zegen op Polen noteren: 26-24.

De wedstrijd tussen Nederland O19 en België begon met een zeer sterke Belgische openingsfase. Na 8 minuten stond er een verrassende 2-6 op het scorebord. Oranje had moeite om in het ritme te komen. Na omschakeling naar een offensieve verdediging kon de schade na 18 minuten redelijk hersteld worden: 9-11.

In een hoog tempo en met razendsnelle breaks brachten de Belgen de marge halverwege weer op vier: 13-17.

Een agressieve Oranje-dekking, gekoppeld een scherpte in de aanval werd de achterstand binnen 10 minuten omgezet in een 20-19 voorsprong. Vervolgens ging de strijd volledig gelijk op totdat 12 minuten voor tijd de Belgisch speelster Maureen Racz zich verstapte. Aanvankelijk leek het mee te vallen, maar al snel bleek dat er meer aan de hand was. Zij moest per ambulance naar et ziekenhuis vervoerd worden.

De onderbrekingen hadden hun weerslag op het spel van het Belgische team. Zij konden niet meer in het ritme komen, mede ook omdat Oranje feel bleef spelen.

Met 32-27 kon Oranje de zege bijschrijven.

Programma vrijdag
Vrijdag 30 december de laatste dag alweer, met veel wedstrijden:

Om 11.00 speelt het CHS-team nog een keer tegen Randers.

Daarna speelt het topteam van Randers tegen België O19

Om 13.30 uur komt Slowakije in actie tegen het nationale team van België

Om 15.00 uur speelt Oranje O17 tegen Polen O17

De slotwedstrijd van de handbalweek 2016 is om 16.30 uur: Oranje O19 tegen Polen O19.

 

De toegangsprijzen voor de wedstrijden zijn vrijdag € 7,00 voor de hele dag.

Tot en met 16 jaar: gratis toegang!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.