genomineerden voor goudhaentje 2016 bekend

Het vernieuwde Goudhaentje leeft. Veel inwoners hebben initiatieven vanuit alle kernen ingestuurd voor nominatie. Mooie inwonersinitiatieven vanuit alle thema’s. Uit al deze inzendingen heeft de jury van het Goudhaentje 2016 de bovengenoemde drie initiatieven genomineerd.

Sallandglas
Sallandglas is een mooi initiatief om het buitengebied te voorzien van snel internet. Een basisbehoefte voor een plattelandsgemeente waar met veel enthousiasme door veel vrijwilligers aan gewerkt is. Met een enorme inzet en doorzettingsvermogen heeft Sallandglas ervoor gezorgd dat snel internet in het buitengebied gerealiseerd wordt.

Stichting Vrienden van de Tippe
Deze stichting is een prachtig voorbeeld van inwonersparticipatie bij een terugtredende overheid. Zij hebben in korte tijd veel vrijwilligers aan zich gebonden en hebben daarmee veel taken van het Sportbedrijf Raalte overgenomen op bijv. het gebied van kassa, kiosk en groenonderhoud. Ze zijn daarmee een inspiratie voor Heino en ook voor omliggende dorpen.

Avondschool
De avondschool is een mooi initiatief om ook minder kanshebbenden en kwetsbare inwoners de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen. Hiermee kunnen zij beter integreren en participeren in de samenleving. De avondschool is er voor alle inwoners van Raalte. Niet alleen voor mensen met een migratieachtergrond, maar juist voor iedere Raaltenaar.

De jury bestaat uit: Martijn Dadema, Herman Strijtveen (winnaar 2015), raadslid Harry van Kampen, Tineke Jansen (bestuurslid PB Lierderholthuis) en Renate Grefelman (voorzitter PB Luttenberg).

[poll id=149]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.