geef je zelf koperen tuingereedschap cadeau met de kerst

Victor Schauberger was een boswachter uit Oostenrijk die leefde in de 18e en de 19 e eeuw. Zijn ouders wilden dat hij ging studeren. Maar hij wilde zijn kennis uit de natuur halen. Hij werd daarom boswachter, zodat hij de natuurlijk principes goed kon observeren. Zo ontdekte hij dat een zalm tegen de stroom in springt. 

Op basis van de wetten van zwaartekracht, zou dat niet kunnen. Hij ontdekte ook dat een motor gebaseerd op explosie primitief is en niet efficiënt. Hij bestudeerde het tegenovergestelde, implosie, en zag veel slimme en energiezuinige toepassingen, onder andere  in vliegtuigen. Hij is in zijn leven veel tegengewerkt door overheden, die allemaal graag zijn kennis wilden hebben. Omdat hij bang was dat de macht zijn inzichten voor verkeerde doeleinden gingen toepassen, heeft hij veel kennis weten te verhullen. In Drenthe is er nog een werkgroep Implosie die voortborduurt op zijn inzichten.

Een van de inzichten van Viktor Schauberger betrof het werken met koperen tuingereedschap. Uit ervaring in het werken met koperen tuingereedschappen bij ’t Natuurlijk Huus, weten we dat het heel fijn is om daar mee te werken. Het is ook echt een sierraad voor het oog.

Kleine koperdeeltjes worden aan de aarde afgegeven, waardoor de aarde gevoed wordt, wat weer belangrijk is voor gezonde groei van planten. Koper heeft een lagere wrijvingsweerstand dan ijzer. Het gereedschap dringt daardoor gemakkelijker in de grond, dit kost veel minder kracht. Omdat koper niet magnetisch is, wordt de natuurlijke spanning van de bodem praktisch niet verstoord, dit verbetert de waterhuishouding.

In tegenstelling tot het werken met ijzeren gereedschappen. Grond blijft er minder aan kleven en hecht zich niet aan het gereedschap. Op kleigrond is het verschil met ijzeren gereedschap zeer groot.

Er zijn veel verschillende gereedschappen aan te schaffen.

Kopersporen levert bronzen tuingereedschap, dat voor 92% uit koper bestaat. De gereedschappen zijn niet goedkoop, maar het plezier is wel groot. Het gereedschap roest niet, de snijkanten blijven lang scherp.

En als je jezelf elk jaar één gereedschap cadeau doet, dan kun je toch gemakkelijk je tuingereedschap compleet krijgen. Daarnaast zit er een levenslange garantie op de koperen tuingereedschappen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.