fc utrecht schiet pec via late penalty uit de beker

Lange tijd leek het erop dat PEC zich na vanavond bij de laatste acht mocht voegen. De ploeg van Ron Jans kwam namelijk na 8 minuten voetballen al op een 1-0 voorsprong. Bart Schenkeveld gaf een fraaie voorzet op Nicolai Brock-Madsen, die de bal in de linkerhoek legde.

De goal bracht Utrecht uit balans. De ploeg begon namelijk goed aan het duel, maar gaf het initiatief uit handen. Zo was Ryan Thomas direct al dicht bij een volgende treffer, maar zijn schot ging net naast. Voor de thee kreeg Zwolle nog enkele mogelijkheden op de 2-0, maar Utrecht wist de marge klein te houden.

Gelijkmaker
Ook na rust was de eerste fase voor de thuisploeg. Menig schoot bijvoorbeeld nog op de paal. Maar FC Utrecht drong vervolgens wel steeds meer aan. Na enkele reddingen van Mickey van der Hart moest de doelman in de 81e minuut voor het eerst vissen. Conboy kon een voorzet van Amrabat – die ongelukkig werd doorgekopt door Marcellis – binnenkoppen: 1-1.

De toeschouwers in Zwolle leken waar voor hun geld te krijgen, want een langer verblijf op de tribune hing in de lucht. Maar Zivkovic zorgde ervoor dat het tot een verlenging niet kwam. De aanvaller werd binnen de zestien getoucheerd door Marcellis en mocht vervolgens zelf aanleggen voor de winnende. Hij benutte het buitenkansje en bracht Utrecht zo een ronde verder.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.