erben wennemars over het boerenleven op max

Erben is gevraagd door omroep MAX. “En ik snap wel dat ze mij gevraagd hebben,” zei hij gisteren bij een ander programma van de omroep voor ouderen. “Ik kom immers van het platteland, van de boerderij, dus ik weet waar ik het over heb.”

Dat gegeven komt Wennemars goed uit in zijn drieluik, waarbij hij een buffelkoeien-melker, een varkensboer en een akkerbouwer volgt. De varkensboer(in) in de serie: “het gaat toch allemaal wel wat anders tegenwoordig. Twintig tot dertig jaar geleden gaf je de varkens voer en dan kwam het wel goed. Maar tegenwoordig ben je constant bezig met de zoektocht om meer productie te halen.”

Erben over de akkerbouwer: “Die man leeft met de seizoenen. Vol passie. En als je dan ziet hoe trots hij is op de eerste teelt. Ieder jaar weer.”

Met de waterbuffelmelker lijkt het minder goed te gaan: “Die man heeft alles over voor zijn idee buffels te melken. Maar dat gaat maar niet en dat gaat maar niet. Die beesten geven gewoon heel weinig melk, nog minder dan een geit. Maar hij gaat verder en het zál hem lukken. Want hij wil zijn melk zelf verzuivelen, zodat hij niet afhankelijk is van de coöperatie of de fabriek.”

Erben is er door de serie nog maar weer eens achter gekomen dat hij hartstikke blij is op de boerderij te zijn opgegroeid. “Ik was wel altijd lekker in de natuur!” En nu kan hij die ervaringen dus volop in het nieuwe programma van MAX stoppen. “Want iedereen heeft er altijd een oordeel over, maar ik ken het van binnenuit. Mij vader was ook altijd thuis, maar eigenlijk altijd met zijn hoofd bij de boerderij. Ik was al blij als ie een keer tegen de voetbal schopte.”

Het Boerenleven,
de komende drie donderdagen
21.25 uur, NPO1

Foto: http://staging2.omroepmax.nl/hetboerenleven/ 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.