energiek heeten tevreden met motie salderingsregeling

De partijen die voor de motie stemden waren onder meer de VVD, D66, SP, SGP en de indieners PvdA en GroenLinks. Tot de tegenstemmers behoorden onder meer de PVV. De PVV omdat de partij pertinent tegen subsidies is voor welke energievorm dan ook. Uiteindelijk stemde een ruime meerderheid van de Tweede Kamer voor de  gewijzigde motie. Hiermee wordt minister Kamp door de Tweede Kamer opgeroepen om de salderingsregeling in zijn huidige vorm te continueren of te verbeteren gedurende de periode van het Energieakkoord. Het Energieakkoord duurt tot en met het jaar 2023.

Lange tijd was er onzekerheid over de continuereing van de salderingsregeling voor zonnepanelen bezitters en toekomstige bezitters. De salderingregeling in het kort zegt dat je de stroom die je mag terugleveren in verhouding is met wat je afneemt en dezelfde prijs (stroomprijs inclusief energiebelasting en de btw) ervoor terugkrijgt die je ook betaald voor de afname van stroom. Je kunt dus nooit meer meer salderen dan de energie die je hebt gekregen. 

Energiek Heeten is een enthousiaste groep vrijwilligers die de laatste jaren bezig is geweest om inwoners van Heeten en omgving te adviseren, stimuleren en behulpzaam te zijn bij offerte beoordeling en de teruggave van de btw op de geleverde zonnestroominstallatie. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.