dutch masters of mtb monstertocht voor mountainbikers vanuit haarle

De route, die voert van Haarle naar de Sallandse Heuvelrug naar het Vechtdal en Twente, bevat maar liefst 1400 hoogtemeters. De inschrijving is inmiddels geopend. Na vijf dagen stond de teller al op ruim 250 inschrijvingen. Er is ruimte voor maximaal vijfhonderd deelnemers. Volgens initiatiefnemers/medeorganisatoren Jiffree Wichers Schreur en Richard Tibben komen er ook al aanmeldingen binnen uit België en Duitsland. Jiffree: “Voor zover ik weet, is er in Nederland nog één andere moutainbiketocht van deze lengte: de Drenthe 200. Die heb ik vorig jaar gefietst. En na afloop dacht ik: ‘Dat kunnen we ook in Haarle’. Hier in Overijssel hebben we het mooiste netwerk van moutainbikeroutes, neem alleen al de Sallandse Heuvelrug, daar wordt elke mountainbiker blij van.”

De deelnemers starten ’s ochtends om 6.00 uur bij Eetcafé de Droadnagel. Ze krijgen achttien uur de tijd om deze monstertmarathon voor mountainbikers te volbrengen. Onderweg zijn er zeven tussenstops. Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Inschrijving is mogelijk tot 1 maart. Naast de individuele klasse zijn er ook twee speciale klassen voor duo’s. In de eerste klasse leggen de twee deelnemers de gehele afstand gezamenlijk af; in de tweede klasse wisselen ze elkaar na de eerste 100 kilometer af. Het inschrijfgeld bedraagt 50 euro; dat is inclusief verzorging en ondersteuning onderweg. Opgave via staging2.dutchmastersofmtb.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.